cillessen neto
Foto: FC Barcelona

L’exvicepresident del València Miguel Zorío ha denunciat a la Fiscalia Anticorrupció l’operació que el València i el Barça van fer amb els traspassos de Cillessen i Neto. Els fets es remunten al 2019, quan el Barça va traspassar Cillessen al club valencianista per 35 milions d’euros, i el València va vendre Neto al Barça per 29 milions fixos més sis en variables. Es tracta d’una denúncia contra Peter Lim, Layhoon Chan i Amadeo Salvo, entre d’altres, per “falsedat comptable”, segons explica el Diario AS.

Segons apunta la demanda penal presentada per Miguel Zorío, “l’únic objectiu d’aquests traspassos era falsejar el balanç de les dues entitats, evitant donar pèrdues als seus comptes de resultats per tal que Peter Lim no hagués de posar més diners a la SAF i els directius del Barça no haguessin d’avalar els comptes deficitaris del club”.

Un precedent calcat a Itàlia amb la Juventus

En aquesta demanda presentada a Anticorrupció també es remarca el cas d’un precedent calcat al de Neto i Cillesen al futbol italià. La justícia italiana ha condemnat la Juventus de Torí amb 15 punts menys a la Serie A en aquesta temporada per irregularitats en diversos traspassos. Alguns d’aquests traspassos també inclouen operacions amb el Barça, com el cas d’Alejandro Marqués. El jove de La Masia va ser traspassat a la Juventus per 8,2 milions d’euros, i el Barça va pagar 7,8 milions per Matheus Pereira.