Dembélé es reivindica contra l'Athletic

El Barça ha tornat a golejar, aquest cop l‘Athletic Club i encadena la millor ratxa de la temporada. 4 a 0 contra el conjunt basc que havia eliminat els blaugrana a la Copa del Rei. El partit ha tingut molts noms, Auba, Pedri, Memphis, però sobretot ha sonat el de Dembélé que s’ha reivindicat i s’ha fet perdonar pel públic del Camp Nou amb un golàs i dues assistències.

Xavi obligat a canviar laterals i l’Athletic pensant en la Copa

El Barça ha sortit amb un equip força similar al de les últimes jornades. Dani Alves ha entrat en l’onze inicial en el lloc de Jordi Alba sasncionat, tot i que el brasiler ha jugat a la dreta i Dest a l’esquerra. Xavi Hernández ha deixat a la banqueta a Frenkie de Jong i ha apostat per un mig del camp amb Busquets, Pedri i Gavi i a dalt amb Adama, Ferran Torres i Aubameyang. L’Athletic, en canvi, ha donat descans a jugadors importants, com els germans Williams, tot pensant en el partit decisiu de Copa del Rei d’aquesta setmana que ve.

Auba continua el seu idil·li amb el gol

L’enfrontament ha començat amb domini blaugrana, que ha tingut algunes ocasions per marcar, com un xut desviat de Gavi. Tot i això, els bascos han estat molt ordenats i han deixat marge al joc ràpid i combinatiu dels blaugrana. Adama ha estat el més incisiu i una jugada iniciada per ell al minut 30, gairebé acaba en gol de Ferran Torres després de combinar amb Aubameyang.

Precisament al minut 37, el propi Auba ha exercit de davanter pur marcant el primer gol del partit aprofitant el rebot al travesser d’una rematada de cap de Piqué. El gabonès l’ha engaltat acrobàticament i ha fet el més difícil, obrir el marcador.

Dembélé es reivindica davant el seu públic

La segona part ha començat amb la mateixa tònica, domini dels de Xavi que han intentat triangular davant d’un equip molt ordenat. El contrast amb el bon moment d’Auba el dona Ferran Torres. Tot i que Xavi l’elogia pel joc que no veu el gran públic, la falta de gol del valencià ja és flagrant i ha fallat alguna ocasió que no pot perdonar un davanter, com un u contra u amb Unai Simón al minut 64. Potser per això, un minut després ha estat substituït per Dembéle, que de nou ha rebut xiulets per part del públic del Camp Nou. Frenkie De Jong també ha entrat per Gavi.

Ousmane Dembélé s’ha fet perdonar pel Camp Nou amb un golàs per l’escaire de la porteria d’Unai Simón. Una jugada ràpida l’ha deixat en un u contra u contra el lateral, ha retallat cap a dins i amb l’esquerra ha afusellat el pal curt, marcant el segon gol de la temporada, després de marcar contra el Linares.

Si el gol de Dembélé ha fet esclatar el públic, un detall tècnic de Pedri ha fet meravellar els espectadors amb un “Oh” i corejant el nom del canari. La jugada la trobareu en mil reculls al Youtube o qualsevol xarxa social, busqueu-la, val la pena, cap definició escrita farà justícia a la imatge de la sotana d’esquenes que ha fet el blaugrana i que ja formarà part de la història. Aquí tens el vídeo.

Per acabar-ho d’adobar, al minut 82 ha entrat Memphis Depay després de més de gairebé tres mesos encadenant lesions. El públic l’ha rebut amb un gran aplaudiment.

També ha sortit al camp Luuk de Jong, que no ha faltat a la seva cita amb el gol i ha rematat de cap una centrada de Dembélé al minut 90 per fer el definitiu 3 a 0.

I encara hi ha hagut temps pel novè gol de Memphis a la Lliga, de nou, assistència de Dembélé. El quart d’una nit que molts aficionats recordaran.