“No pretenc ser el superman dels malalts oncològics, però també vull demostrar a molts malalts oncològics que es poden fer moltes coses.” Aquesta frase pot resumir la forma de ser i l’esperit de superació de Xavi Vallès, que pateix un càncer de pàncrees des del 2016. Aquest barceloní de 47 anys pretén fer el Camí de Sant Jaume en bicicleta elèctrica des de l’hospital de la Vall d’Hebron. La ruta té previst començar-la el 16 de maig per acabar a Santiago el dia 1 de juny. Evidentment, el lloc de sortida no és casual perquè és allà on ha rebut les moltes sessions de quimioteràpia després de l’operació a la qual va ser sotmès.

Xavi Vallès, malalt de càncer, repte solidari

Un repte personal

Xavi Vallès encara continua en tractament i, per a ell, els 1.150 quilòmetres que hi ha entre Barcelona i Santiago de Compostel·la suposarà un esforç titànic: “Hauré de deixar el meu tractament per poder fer el repte, el pararem. Hauré de fer 17 etapes, que serà com fer 17 sessions de quimioteràpia; sé que cada dia acabaré molt cansat, però és un repte i l’he d’assolir.” El Xavi vol fer el camí sol, com un repte personal, però obrirà per a qui vulgui acompanyar-lo la primera i les últimes cinc etapes del seu periple.

Un objectiu solidari

Una de les preguntes més comunes que li fan sempre és la raó d’aquest repte. “Sobretot va ser conèixer el càncer des de dins i veure la deixadesa en investigació del càncer infantil. I després les ganes de poder fer alguna cosa de cara als meus. Que no es quedin amb el record que no vaig poder fer res més, que vegin que encara que estàs malalt pots fer coses.” El repte té també un vessant solidari perquè tot el que recapti anirà a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron per a un assaig clínic de tumors infantils.

Xavi Vallès delhospitalalacatedral

Xavi Vallès opta a una de les beques GAES que organitza la fundació d’aquesta companyia. D’altra banda, el Xavi té una pàgina web, delhospitalalacatedral, en la qual es pot fer una aportació econòmica mitjançant un “crowdfunding” solidari.