Del Cerro Grande

Carlos del Cerro Grande serà l’àrbitre del derbi entre el Barça i l’Espanyol al Camp Nou. Un col·legiat amb més d’una dècada d’experiència a Primera Divisió i que ja ha xiulat tres derbis, dos amb victòria del Barça i un amb empat.

Del Cerro Grande ha xiulat 3 dels últims 4 derbis de lliga

El primer derbi dirigit per Del Cerro Grande va ser el 2018, i des de llavors s’ha convertit en habitual en els duels entre Barça i Espanyol. El de dissabte serà el quart en només tres anys. Fins ara ha dirigit tres derbis entre pericos i culers, un al Camp Nou i dos a l’RCDE Stadium.

• 8 desembre 2018 | Espanyol – Barça (0-4): El primer que va dirigir finalitzar amb una victòria contundent del Barça per 0 a 4 —amb dos gols de Messi, un de Dembélé i Diego López en pròpia porteria.
  • 30 de març 2019 | Barça-Espanyol (2-0): El partit del Camp Nou es va disputar el 30 de març del 2019 i va acabar amb victòria per 2 a 0 del Barça, amb dos gols de Leo Messi.
  • 4 de gener 2020 | Espanyol – Barça (2-2): L’últim derbi xiulat per Del Cerro Grande es va jugar abans de la pandèmia, i va acabar amb empat a dos gols, de David López i Wu Lei per a l’Espanyol, i Luis Suárez i Arturo Vidal per al Barça. En aquest partit Del Cerro Grande va expulsar Frenkie de Jong amb doble groga.

Un àrbitre poc habitual al Camp Nou i propici pel Barça

Del Cerro Grande només ha xiulat set partits de Lliga al Camp Nou. Tots han acabat amb victòria del Barça. Un àrbitre molt propici pels blaugrana, que només han caigut en tres de les 35 ocasions que Del Cerro ha dirigit un partit del Barça.

La mala ratxa de l’Espanyol amb Del Cerro

Els últims vuit partits de l’Espanyol dirigits per Del Cerro Grande han acabat amb mal resultat del conjunt blanc-i-blau. Sis derrotes i dos empats és el balanç de l’Espanyol en els darrers partits arbitrats per Del Cerro. L’últim precedent va ser un Espanyol-Eibar de la jornada 36 de la temporada 2019-2020. Els bascos es van imposar per 0 a 2.

Del Cerro Grande, un àrbitre amb 11 anys d’experiència

Carlos del Cerro Grande, de 45 anys, és l’àrbitre escollit per xiular el derbi entre el Barça i l’Espanyol de la catorzena jornada de la Primera Divisió. Estarà acompanyat per Juan Carlos Yuste Jiménez i Gonzalo García González com a assistents i Pedro Eugenio Muñoz Piedra de quart àrbitre. En el VAR hi haurà Ignacio Iglesias Villanueva, ajudat per Miguel Ángel Ortiz Arias. Del Cerro Grande és un col·legiat amb 11 anys d’experiència a la Primera Divisió i ha dirigit un total de 202 partits. L’àrbitre del col·legi madrileny ha ensenyat 1.031 targetes grogues i 49 de vermelles a Primera Divisió.