Ascens Roser
@cbroser1933

La Federació Espanyola de Bàsquet ha fet aquesta setmana el sorteig per definir integrants dels grups C-A i C-B de Lliga EBA, dels quals formen part els equips de Catalunya, Aragó i les Balears. Un total de 28 equips completaran els dos grups, entre els quals, quatre de Barcelona: el JAC Sants i el Roser jugaran al grup C-A, mentre que el SESE i el Martinenc jugaran al grup C-B.

El JAC Sants, consolidat a l’EBA

El JAC Sants afrontarà la sisena temporada consecutiva a la Lliga EBA. És un dels equips més establerts de la categoria, on ha arribat a assolir la quarta posició en dues temporades. El curs passat els homes d’Albert Gómez van acabar en vuitena posició, i van aconseguir així la permanència amb bastant de marge. El JAC, però, haurà de reforçar-se, després de la marxa de Gerard Hernández, que va ser el màxim anotador de l’equip la temporada passada, amb 14 punts de mitjana per partit. Hernández s’ha incorporat al Pardinyes Lleida, equip que ha ascendit a la LEB Plata.

El Roser buscarà mantenir-se a l’EBA per primera vegada

Qui torna a Lliga EBA després d’un any d’absència és el Club Bàsquet Roser, que ha aconseguit l’ascens aprofitant la vacant que va deixar el Pardinyes amb el seu ascens a la LEB Plata. L’objectiu de l’equip de Juan Hereza serà aconseguir mantenir-se més d’un any a l’EBA per primera vegada a la seva història, ja que no ho ha pogut fer les dues vegades en què ha pujat. El Roser està duent a terme la confecció de la plantilla i ja ha anunciat que renovarà tres dels seus jugadors: Raül Verano, Sergi Tubert i Adrià Hijos. Els dos primers ja van participar en la darrera temporada a l’EBA del Roser.

El SESE vol repetir la darrera gran temporada

Pel que fa al SESE, serà la seva segona temporada seguida a l’EBA després d’haver acabat en novena posició el primer curs després de l’ascens. L’equip de Carles Espona han tret bona nota, gràcies a la salvació quan falten dues jornades per al final. L’objectiu de l’equip de cara a la temporada que ve serà continuar consolidant-se com un equip d’aquesta categoria. Com és el cas del JAC Sants, el SESE haurà de reemplaçar el seu màxim anotador, Albert Barquets, amb una mitjana de 15 punts per partit el curs passat.

El Martinenc vol continuar fent història

Finalment, el Martinenc serà al mateix grup que el SESE, després d’haver aconseguit mantenir-se a l’EBA en la primera temporada de la seva història en aquesta categoria. Els homes d’Hugo González van materialitzar la salvació al ‘play-out’ contra el Salt, al qual van vèncer tant al partit d’anada com al de tornada. L’objectiu del Martinenc de cara a la temporada vinent serà mantenir la categoria per segon any consecutiu. La història recent del Martinenc és tota una fita, ja que van ascendir de Segona Catalana a Lliga EBA en tres anys.

Els grups estan definits de la manera següent:

  • Grup C-A: Martinenc, SESE, Andorra B, Esparreguera, Quart Almozara, Maristes, Martorell, Vic, Arenys, Calvià, Alfindén, Boet Mataró i Igualada.
  • Grup C-B: JAC Sants, Roser, UBSA, Castelldefels, Palma, Mollet, Mataró, Valls, Olivar, Salou, Cornellà, Badalonès i Barberà.