L’últim debat a la presidència del FC Barcelona no ha estat molt revelador ni ha mostrat gaires novetats en una setmana convulsa a l’entitat blaugrana. El que ha deixat més clar és la confrontació entre Joan Laporta i Víctor Font, els dos màxims favorits segons les enquestes. El primer apel·la a l’experiència, i el segon, a la feina feta i el treball. El tercer en discòrdia, Toni Freixa, vol destacar que és la millor opció possible, sobretot a nivell econòmic, i diu que té un patrocini per a la samarreta de 60 milions d’euros per cinc anys i una oferta d’un grup inversor de 250 milions.

Un debat encès

Les enquestes destaquen un avantatge de Joan Laporta sobre els altres dos candidats. Víctor Font, conscient que ha de donar un cop d’efecte, va voler ser més agressiu i posar de manifest la seva experiència empresarial actual “i no la del 2003, la de Laporta, perquè les solucions actuals no són les mateixes que les del passat.” Font es va sentir “menystingut” per l’expresident.

La continuïtat de Messi

Joan Laporta va assegurar que s’ha d’aconseguir que Messi es quedi al Barça: “Si guanya algun dels altres dos candidats, és més difícil que l’argentí es quedi al Barça.” Font va posar de manifest que Messi no vol pegats ni malabars, sinó un projecte esportiu sòlid amb Xavi Hernández a la banqueta, Jordi Cruyff a l’àrea esportiva i Joan Vilà a La Masia. Toni Freixa va donar el nom de Lluís Carreras per a l’àrea esportiva, la confiança en Ronald Koeman i dos jugadors de renom aparaulats (sense dir-ne els noms), un davanter i un defensa.

El debat econòmic

La qüestió econòmica també va ser un dels temes cabdals. Toni Freixa va destacar el balanç econòmic negatiu de l’època de Joan Laporta i aquest va titllar la junta de la qual formava part Freixa de “tril·lerisme contable”. Víctor Font va remarcar la solidesa de la seva experiència empresarial per tal de fer sortir el Barça d’aquesta situació tan delicada.