de jong

Frenkie de Jong ja és oficialment jugador del FC Barcelona. L’holandès arribarà al Camp Nou el juliol del 2019 i el club blaugrana pagarà a l’Ajax un total de 75 milions d’euros més 11 en variables pel jugador. El jove migcampista es converteix en el vintè jugador holandès de la història del Barça. D’aquesta manera, el club segueix ampliant la nissaga de jugadors provinents dels Països Baixos.

De Cruyff a De Jong

El primer holandès d’aquesta llista de 20 jugadors va ser Johan Cruyff. El mític davanter va arribar al Barça provinent de l’Ajax l’any 1973, i va disputar un total de 173 partits oficials vestint la samarreta blaugrana fins al 1978. Després, el van seguir jugadors com Johan Neeskens. Amb Cruyff a la banqueta va arribar un altre jugador icònic de la història blaugrana: Ronald Koeman. Jordi Cruyff i Richard Witschge van ser altres noms que van coincidir en aquella època al club.

L’arribada del tècnic holandès Louis van Gaal a Barcelona va suposar diversos fixatges de jugadors del seu mateix país. En total, en la seva primera etapa al Barça, Van Gaal va incorporar vuit jugadors holandesos: Ruud Hesp, Michael Reiziger, Winston Bogarde, Philip Cocu, Bolo Zenden, Patrick Kluivert, Frank de Boer i Ronald de Boer. 

Des de l’any 2000 fins al fixatge de Frenkie de Jong han arribat al club un total de set jugadors més provinents d’Holanda. L’últim a fer-ho abans del jove migcampista va ser Jasper Cillessen. Abans, el Barça havia incorporat Marc Overmars, Gio van Bronckhorst, Edgar Davids, Mark van Bommel, i Ibrahim Afellay.

Els 20 jugadors holandesos del Barça

1. Johan Cruyff
2. Johan Neeskens
3. Ronald Koeman
4. Jordi Cruyff
5. Richard Witschge
6. Ruud Hesp
7. Michael Reiziger
8. Winston Bogarde
9. Philip Cocu
10. Bolo Zenden
11. Patrick Kluivert
12. Frank de Boer
13. Ronald de Boer
14. Marc Overmars
15. Gio van Bronckhorst
16. Edgar Davids
17. Mark van Bommel
18. Ibrahim Afellay
19. Jasper Cillessen
20. Frenkie de Jong