Barça Bayern Messi

Barça i Bayern de Munic s’han enfrontat a Europa 11 vegades durant tota la seva història. El Barça no té un bon balanç davant l’equip bavarès, ja que d’aquests enfrontaments n’ha perdut més de la meitat. Els blaugrana han hi sucumbit set vegades i han aconseguit empatar-ne dues. Per tant, les matemàtiques no fallen i el club barceloní només ha pogut guanyar dues vegades els alemanys. La dada destacada és que cada cop que el Barça ho ha fet, els blaugrana han superat el Bayern amb contundència i aquella temporada el club ha aconseguit el triplet de Copa, Lliga i Champions. Guanyar el Bayern és complicat, per tant, l’enfrontament contra els alemanys pot considerar-se com una prova per saber en quin nivell es troba el club.

Els triplets de Guardiola i Luis Enrique

Sempre que el Barça ha guanyat el Bayern, el club ha aconseguit el triplet. El primer va ser en la temporada 2008-09 amb Josep Guardiola a la banqueta. Els blaugrana van superar el alemanys al Camp Nou per 4 a 0 en l’anada dels quarts de final d’una Champions que va acabar amb final feliç a Roma. Messi va fer un doblet acompanyat dels gols d‘Eto’o i Henry.

Messi celebra un gol en la primera victòria del Barça contra el Bayern

Uns anys més tard, en la temporada 2014-15, l’equip va repetir la gesta del Camp Nou, aquesta vegada amb Luis Enrique a la banqueta. Un 3 a 0 en les semifinals de la Champions, de nou amb doblet de Messi amb la mítica estripada a Boateng i un altre gol de Neymar, van ser suficients per, malgrat perdre en la tornada per 3 a 2, classificar-se per a la final de Berlín i tornar a guanyar la Champions, en l’any del segon triplet blaugrana. Curiosament, el Barça mai no ha guanyat el Bayern a Alemanya.

Messi fa caure Boateng a terra en un driblatge impossible per acabar marcant