Curses virtuals 2020 coronavirus

És evident que, amb la crisi de la covid-19, no és fàcil organitzar un esdeveniment esportiu. De moment hem vist curses adaptades, com la de l’Hospital de Sant Pau, el triatló 1 2 3 a Remuntar Barcelona o la Milla del Desconfinament a l’Estadi Joan Serrahima. Però les curses, habitualment amb molta aglomeració de corredors, no són, ni de bon tros, l’arquetip de situació que qualsevol esportista busca avui en dia. Per aquest motiu, diversos promotors busquen innovar i organitzar carreres en què es premiï l’esforç, però no es posi en perill la integritat física de les persones.

La Cursa de la Mercè, un híbrid

La Cursa de la Mercè ha optat per un format híbrid amb una cursa presencial en dos dies, 19 i 20 de setembre, amb una cursa de 10 quilòmetres amb un circuit de dues voltes. La prova estarà limitada a 3.000 inscrits i les sortides seran esglaonades amb 375 corredors per onada. L’altra opció és la virtual, amb curses de 2, 5 i 10 quilòmetres que es faran amb una aplicació de mòbil.

Les curses virtuals de gran format

Les autoritats sanitàries de molts països han desaconsellat posar en marxa curses multitudinàries i en poc temps hem vist com algunes de les maratons més importants del món, com les de Boston, Berlín o Nova York, s’han suspès. D’altres han canviat de data per guanyar temps i mirar de fer-les. La Marató de Barcelona continua en peu per al 25 d’octubre, però París ha hagut d’ajornar la prova dues vegades. Vist el panorama, algunes proves han decidit provar amb curses virtuals.

  • Nova York

La marató més coneguda i important del món tornarà a organitzar una prova virtual. I és que, tot i que sembli mentida, NNYY Runners ja ha fet dues vegades aquesta cursa. Hi ha quatre modalitats, però la més destacada, i limitada a 1.000 participants, costa 175 dòlars, però et permet l’accés futur a la Marató de Nova York (que també s’ha de pagar, evidentment). També hi ha medalles físiques i altres obsequis. La inscripció començarà el 28 de juliol i la prova es podrà fer del 17 d’octubre a l’1 de novembre.

  • Boston

Una de les Six Majors s’ha decidit per una marató virtual per al mes de setembre (entre el 7 i el 14). Només hi podran participar 15.000 dels 50.000 inscrits prèviament a la marató que s’havia de disputar el 20 d’abril. L’organització cobrarà 50 dòlars, però enviarà dorsals i, per als que l’acabin, samarreta, medalla i altres obsequis.

Curses virtuals 2020 coronavirus Boston

  • Behobia – Sant Sebastià

La clàssica del País Basc, que aquest 2020 se celebrarà el 8 de novembre, treballa per poder donar forma a una prova que acostuma a tenir més de 30.000 participants. Per tal d’adaptar-la a la nova situació, el CD Fortuna, club organitzador, ha decidit fer, de forma paral·lela, la Behobia – Sant Sebastià virtual. Limitada a 5.000 inscrits, tindrà un cost de 15 euros i oferirà una medalla commemorativa. Dijous, 16 de juliol es van obrir les inscripcions. Els 20 quilòmetres de la prova es podran fer del 2 al 8 de novembre, de forma continuada o fins i tot per etapes en dies diferents.

  • Mitja Marató de Madrid

La Mitja Marató madrilenya s’havia de disputar el 29 de març, però es va posposar al 4 d’octubre. Aquell mateix dia es corria també una cursa de 5 quilòmetres i, en total, hi havia prop de 20.000 participants. Donada la situació, l’organització ha decidit suspendre la prova i com a solució per als corredors han optat per tornar els diners o permetre la inscripció per a l’edició del 2021. Però també ha proposat una cursa virtual. Els inscrits que optin per canviar a la propera edició obtindran una inscripció a per la Mitja Marató Virtual, amb enviament a casa de forma gratuita de la samarreta oficial.

Altres curses adaptades

Però no totes les curses són de molta participació. N’hi ha d’altres, com la Connecta Run, que han volgut adaptar-se a les circumstàncies amb una participació virtual i solidària a favor de les famílies amb nenes i nens autistes de l’Associació Aprenem. No és l’única, i cada vegada més els organitzadors miren de satisfer les necessitats dels corredors tot proposant curses variades i adaptades als nous temps que toca viure.