L’alcaldessa, Ada Colau, ha donat el tret de sortida de la 37a Cursa Popular de la Mercè, el primer acte de la Festa Major de la ciutat, a les 9.30 h. De fet, en curses tan multitudinàries com aquesta, hi ha diverses sortides, amb els corredors organitzats en grups en funció dels seus temps. Un quart d’hora després, mentre els darrers sortien de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, el cap de la cursa ja havia fet sis dels 10 quilòmetres del recorregut.

El primer a tornar al punt de sortida i arribada ha estat el manresà David Martínez, amb un temps de 30’50”. Els darrers dos anys, el 2013 i el 2014, l’atleta del Club Avinent Manresa ha guanyat a Barcelona la Cursa Jean Bouin.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Hasna Bahom. Ha creuat la meta amb un temps de 37′ 52″. L’atleta marroquina establerta a Barcelona fa anys que és la dona més ràpida a totes les curses de 10 km que es fan a la ciutat, i també en algunes de més curtes.


Foto: @XaviPetit72

400 persones entre auxiliars i voluntaris, i 59 sanitaris, vetllen pel bon funcionament de la Cursa de la Mercè, que compta amb un punt d’avituallament on es repartiran 38.000 aigües i 20.000 begudes isotòniques.

Amb el lema “Córrer per compromís”, els organitzadors subratllen aquest any el caràcter solidari de la cursa, que destina els cinc euros de la inscripció a projectes benèfics.

Aquest dissabte, els milers d’inscrits s’han trobat a la Fira del Corredor, ubicada per segon any consecutiu al Disseny Hub, el seu punt de trobada.

Diferents trams de tot aquest recorregut estan tallats al trànsit entre les 9 i les 15 h, així que es recomana cercar itineraris alternatius per creuar-lo o bé desplaçar-se en metro. La cursa també afectarà el recorregut d’una quarantena de línies d’autobús de TMB.