El veterà corredor marroquí de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Driss Lakohuaja, ha assolit als seus 40 anys la cinquena victòria consecutiva a la Cursa de Sant Antoni, que enguany és alhora el Campionat de Catalunya dels 10 km. L’any passat va fer un temps inferior a la mitja hora i l’anterior, el 2011, va fer el rècord d’aquesta cursa en recórrer els 10 quilòmetres en tan sols 29 minuts i 26 segons. Enguany, Lakhouaja ha acabat en 30 minuts i 9 segons.

La corredora Raquel Parrado, del Club Atlètic Sant Vicenç dels Horts, ha tornat a ser la dona més ràpida, amb un temps de 36 minuts i 45 segons. Revalida així el títol assolit l’any passat i també el de vigent campiona de Catalunya de 10 km. És el segon cop que guanya la Cursa de Sant Antoni. Els tres anys anteriors la més ràpida havia estat la manresana Meritxell Calduch, que enguany no participava a la cursa.

La primera cursa atlètica de l’any a Barcelona tenia l’atractiu afegit de servir per dictaminar els campions de Catalunya en ruta. Nombrosos atletes han volgut ser-hi presents per demostrar la seva vàlua, com ara Nacho Cáceres, Pol Guillén o Marc Tió. Però, a més d’ells, més de 4.000 persones han corregut aquest diumenge pels carrers de Sant Antoni, en una edició de la cursa que marca un nou rècord de participació.