La Cursa Sant Antoni és una de les més peculiars de la ciutat de Barcelona. És una cursa “gran” (més de 4.000 inscrits, 3.500 acabats), però no deixa de ser una prova “petita” que s’emmarca en les festes del barri. L’organització, els voluntaris, tot està fet amb il·lusió i ganes i pensant en el corredor popular. I aquests corredors venen amb les mateixes ganes a intentar aconseguir un petit objectiu personal. Cadascun dels milers de participants té una història peculiar i personal i uns objectius concrets. Tants, com participants té. Nosaltres ens hem volgut fixar en dos que poden ser paradigmàtics, però de ben segur que n’hi ha molts més.

Cursa Sant Antoni per baixar de marca

Tot i que el recorregut, una mica sinuós, té alguns moments “complicats”, la Cursa Sant Antoni és una bona prova per intentar aconseguir rebaixar la marca personal. La Neus Reig fa quatre mesos que corre i des que va començar a entrenar amb certa regularitat els resultats no han deixat de millorar. Després de fer menys d’una hora, el rècord personal era de 56 minuts a la cursa dels Nassos. Tot i no haver pogut fer una setmana d’entrenament en condicions ni descansar com cal aquest dissabte, la Neus ha aconseguit tornar a rebaixar la marca… en gairebé un minut i mig. Amb 54:38 ja és sub 55. I encara té molt marge de millora.

Cursa Sant Antoni per tornar a córrer

Per al David Bertran, la Cursa Sant Antoni sempre ha estat especial. Ell és del barri i també va ser l’última carrera que va fer ara fa dos anys. Circumstàncies personals no li han permès entrenar amb assiduïtat i tornar a córrer s’havia convertit en un objectiu marcat en el calendari. Tampoc no havia estat un bon mes per al David. No havia pogut entrenar gaire aquest 2020 i no les tenia totes d’acabar bé la cursa. Ben al contrari, ha fet un temps millor del que esperava: 1 hora, 1 minut i 50 segons. Dos objectius, els dos complerts. Dues històries, dos exemples dels beneficis de córrer.