La Cursa El Corte Inglés 2019 a Barcelona és, probablement, una de les proves més emblemàtiques de la ciutat. El proper 7 d’abril a partir de les 9  del matí tornarà a demostrar-ho. Tot i que el caràcter competitiu no és el d’altres carreres, la participació i el que ha aportat a l’atletisme popular deixa clara la seva importància.

L’any 1979 se’n va disputar la primera edició (amb victòries en homes de Domingo Catalán i, en dones, d’Antonia Griñó) i aquest 2019, la Cursa El Corte Inglés arribarà a la número 41. Entremig, una edició amb 109.457 participants  (any 1994) i una mitjana d’entre 50.000 i 70.000 inscrits. Sense cap mena de dubte, la més nombrosa de tot l’estat.

Cursa El Corte Inglés Estadi Olímpic

Nou recorregut de la Cursa El Corte Inglés 2019 a Barcelona

Aquest 2019 hi ha hagut un canvi de recorregut de la Cursa El Corte Inglés 2019 a Barcelona. Fins ara la distància era de  10.766 metres (habitualment són 10 quilòmetres), però enguany es redueix en 127 metres i passa a ser de 10.639 metres perquè l’arribada serà al carrer de Pelai, a l’altura del Monument a Francesc Macià.  Aquest canvi es produeix per evitar aglomeracions al bell mig de la palça de Catalunya. El que no canvia és el pas, sempre especial, per l’Estadi Olímpic. La sortida es manté al passeig de Gràcia.

Recorregude la Cursa El Corte Inglés

Inscripcions a la Cursa El Corte Inglés 2019, gratuïtes

Com és habitual des de sempre, la inscripció a la Cursa El Corte Inglés és gratuïta. Hi ha dues formes de participar en la prova barcelonina, amb xip groc o sense, però totes es fan des del mateix lloc web de la cursa. Des de fa dos anys, la participació femenina és superior que la masculina, la qual cosa la converteix en una prova molt especial. L’any passat també van participar més dones que homes en una cursa passada per aigua.

10.000 dorsals amb xip groc

Des de fa uns anys, la Cursa El Corte Inglés ha apostat per diferenciar la part competitiva de la lúdica. D’aquesta manera, els participants que volen sortir a córrer i disputar-la tenen un lloc preferencial, amb sortida al passeig de Gràcia a l’altura de la Gran Via de les Corts Catalanes. Aquest 2019, hi haurà un total de 10.000 dorsals disponibles que correran amb el conegut com a xip groc de l’empresa Championchip, un dispositiu que es posa a la sabatilla i que controla el temps de pas dels participants. La resta ho fan amb un xip integrat al dorsal i la sortida és a la plaça de Catalunya amb Gran Via.

Cursa solidària

Des de l’any 1986 la Cursa El Corte Inglés 2019 té un vessant solidari perquè vol donar visibilitat a entitats i organitzacions que treballen per als més desfavorits, en situació de risc o amb malalts. Aquest any va destinat a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. Aquesta entitat treballa per ajudar als nens i noves malalts de càncer i per oferir suport a les famílies.