Fer els 10 quilòmetres de la Cursa de Bombers és relativament a l’abast de tothom. Només cal una bona preparació per tal d’intentar aconseguir superar una distància molt habitual en les curses populars. Ara bé, fer aquesta distància vestit de bomber amb gairebé tot el material especial que duen habitualment ja suposa un repte bastant més complicat.

L’equip per la cursa pesa prop de 17 kg

cursa-bombers-barcelona-vestit-pes

En total, qui faci la prova vestit de bomber haurà de dur a sobre gairebé 17 kg més

El vestit de bomber amb tots els complements (botes, sobrepantalons, jaqueta, casc, cinturó, equip respiratori i casc) pesa més de 25 kg. Per la cursa s’obvia una part del material, però al final acaba sent un vestit amb complements que gairebé arriba als 17 kg.

Alguns consells per fer la cursa

Víctor-Dobaño-caporal-bombers-barcelona-cursa-bombers

Per fer la cursa, Víctor Dobaño (corredor amb experiència) ens dona una sèrie de consells

Víctor Dobaña és caporal del cos de Bombers de Barcelona i ha fet la cursa en nombroses ocasions, amb vestit de bomber i sense. Més que el pes, cal tenir en compte la calor que desprèn tot el vestit, que pot arribar a ofegar. Un altre consell important és canviar la tècnica de carrera. Cal fer passos més horitzontals, sense elevar el cos, per evitar que tot el pes que duem a sobre ens acabi afectant. Per fer un càlcul aproximat, Dobaña ens aconsella que per a un corredor que tingui una marca d’entre 35 i 40 minuts en una cursa de 10 quilòmetres, cal afegir-hi uns 15 o 20 minuts més.