La Cursa Bombers 2020 finalment se celebrarà el diumenge dia 29 de novembre a partir de les 10 h del matí, després d’haver-se ajornat a causa del coronavirus. L’organització un cop més ha hagut de modificar la data tal com li va passar l’any 2019. Per tant, gairebé un any després de l’edició del 2019, els participants poden tornar a fer una de les curses més emblemàtiques de la ciutat.

Cursa Bombers 2020: dades bàsiques

  • Quan es disputa? El diumenge 29 d’abril a les 10 h
  • Com es pot inscriure? Mitjançant el lloc web de Xip Groc, ja sigui amb un xip propi (color groc) o de lloguer (blanc)
  • Quant costa? 17 euros (19, si no es disposa del xip groc)
  • On és la sortida? A l’avinguda Marquès de l’Argentera, on també hi ha l’arribada
  • Quan es pot recollir el dorsal? Dijous 26, divendres 27 i dissabte 28 de novembre de 10 a 20 h

Recorregut

El recorregut de la Cursa Bombers 2020 és idèntic al del 2019 i al d’edicions anteriors. L’excepció va ser el 2015 quan l’empresa Nike, organitzadora de la prova llavors, va decidir fer un canvi d’estratègia i es va disputar un divendres a la nit del mes de maig amb inici a l’avinguda Diagonal i arribada al Fòrum. Aquest fet va fer canviar l’empresa organitzadora del certamen. El circuit és ràpid i ideal per fer marques personals i l’estratègia és important en aquesta prova.

El paper dels bombers

Cada any, centenars de membres dels bombers de Barcelona i de fora de la ciutat prenen part en la cursa amb el vestit d’intervenció (amb o sense ampolla d’oxigen). Els bombers surten minuts abans que la resta de participants i acostuma a ser un dels moments més emocionants de la prova. També la sortida. Els organitzadors han volgut oferir als atletes uns inicis plens d’emoció per oferir una millor experiència als milers de corredors que hi prenen part. En l’edició del 2019, hi va prendre part el grup musical Dr. Prats.