Marató Barcelona 2022

La Marató de Barcelona 2022, que se celebra el 8 de maig, tindrà una novetat molt important aquest 2022: una de 10 quilòmetres que compartirà sortida, arribada i una part del recorregut. L’organització ha volgut donar un gir a l’estratègia de fer únicament una prova per poder encabir una distància habitual en el panorama atlètic de les curses populars.

La Marató de Barcelona i la cursa de 10 quilòmetres compartiran sortida i arribada

La Marató de Barcelona surt des de fa molts anys de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i, aquesta vegada, no serà una excepció. La cursa de 10 quilòmetres compartirà lloc de sortida i d’arribada, però serà just després de l’última sortida dels maratonians (a les 8:20).

El recorregut de la cursa de 10km per la Marató de Barcelona

El recorregut d’aquests 10 quilòmetres estarà homologat i compartirà bona part del traçat de la marató. La primera part serà inversa perquè recorrerà els últims quilòmetres de la marató per arribar a l’avinguda del Paral·lel i pujar després pel carrer de Sants. A partir d’aquí, compartirà els primers quilòmetres de la marató (gairebé vuit) per acabar, de nou, a la icònica arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina davant les Fonts de Montjuïc.

Cursa solidaria pels refugiats ucraïnesos

La cursa de 10 quilòmetres tindrà una important vessant solidaria, amb la donació de 2 euros de cada inscripció que aniran destinats a la Creu Roja. Així mateix també es posarà a la seva disposició un dorsal 0, a través del qual cada participant podrà fer una donació extra. Totes aquestes donacions aniran destinades als refugiats ucraïnesos.