Cursa merce 2022

La Cursa de la Mercè 2022 a Barcelona se celebrarà el 18 de setembre. Els corredors aprofiten aquests últims dies per entrenar-se i acabar preparar-se per a la cita esportiva de la festa major de la ciutat. Si tens previst participar-hi o estàs interessat a seguir-la, estigues atent: et descobrim 7 curiositats que no sabies de la Cursa de la Mercè 2022.

Transport gratuït per la Cursa de la Mercè

L’Ajuntament de Barcelona vol incentivar l’ús del transport públic per anar i tornar a la Cursa de la Mercè 2022. Els corredors inscrits podran obtenir un bitllet senzill d’anada i tornada per viatjar gratis en Rodalies. L’anada només és vàlida diumenge, 18 de setembre, fins a les 9 h i la tornada a qualsevol hora del dia.

Les persones amb mobilitat reduïda podran reservar un espai per estacionar sempre que disposin de targeta d’aparcament.

Cursa de la Mercè, una competició centenària

La Cursa de la Mercè és la segona competició més antiga de Barcelona. Es va començar a celebrar el 1900, en el marc de la festa major de la ciutat. Primer es va fer una cursa de bicicletes i, més tard, es va convertir en una competició a peu pel Parc de la Ciutadella. La primera cursa, tal com la coneixem avui dia, es va fer el 24 de setembre del 1979.

Nou servei de guarderia pels fills dels corredors

Aquest 2022 la Cursa de la Mercè estrena un nou servei de guarderia per als fills dels corredors. Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, el servei s’ubicarà molt a prop de la línia de sortida i començarà a funcionar a les 7.30 h, és a dir, una hora abans de l’inici de a prova. Els participants que vulguin fer-ne ús hauran d’inscriure-s’hi prèviament.

La distància de la Cursa de la Mercè ha anat canviant

La distància de la Cursa de la Mercè ha anat canviant al llarg del temps. Actualment els participants han de recórrer 10 quilòmetres, però la competició també ha estat de vuit i d’11. Fins a mitjans dels noranta, la cursa anava i tornava a Montjuïc, un recorregut molt dur per a alguns corredors. En aquells anys, era freqüent veure que alguns esportistes tallaven camí i no feien el circuit establert per l’organització.

La participació femenina supera el 30 %

El nombre de corredores a la Cursa de la Mercè ha anat augmentant any rere any. Inicialment la participació femenina era pràcticament nul·la. El 2015 va arribar al 15 % i en els últimes edicions s’ha multiplicat per dos, fins al 30 %

La data de la Cursa de la Mercè

Actualment la Cursa de la Mercè es fa en diumenge però no sempre ha estat així. Fins al 1997, la competició se celebrava sempre el dia de la Mercè, independentment del dia de la setmana que fos. L’Ajuntament va canviar-ho amb l’objectiu de facilitar la participació de corredors de fora de Barcelona.

Participació de corredors coneguts a la cursa

La cursa ha comptat amb la participació de cares conegudes. Alguns dels noms més destacats són Domingo Catalán, Benito Ojeda, Txell Calduch o Carles Castillejo. El futbolista Luis Enrique tampoc no s’ha volgut perdre la Cursa de la Mercè. Hi va participar el 2004 i va formar part d’una reivindicació a favor de la recuperació de la Marató de Barcelona.