Copa del món

La tercera i última jornada de la fase de grups del Mundial de Qatar decidirà els equips classificats per a vuitens de final de la cita mundialista. Moltes seleccions es troben amb la calculadora a la mà, i no són pocs els grups que podrien acabar amb algunes seleccions empatades a punts. En cas que això succeeixi, la FIFA ha establert unes pautes a seguir per desempatar dos o més combinats.

Tots els horaris i on veure els partits del Mundial de Qatar 2022
La final serà el diumenge 18 de desembre a les 16 h

Criteris de desempats

  • Diferència de gols

En primer lloc, en cas d’un empat entre dues seleccions, es decidirà de la manera més comú i “efectiva”, la diferència de gols. Es restaran els gols en contra als gols a favor entre els equips empatats i es compararan. La selecció amb una diferència de gols més positiva resultarà la classificada.

  • Gols a favor dels equips involucrats

Si encara així les seleccions acaben empatant en la diferència de gols, la FIFA compararà només els gols a favor dels equips empatats.

  • Punts en els enfrontaments directes

No obstant això, si encara se segueix donant aquest empat, es calcularà els punts aconseguits només en els enfrontaments de les seleccions que es troben en disputa de desempat.

  • Gols a favor dels equips involucrats

En cas d’haver quedat empat, el següent criteri consistirà en la diferència de gols en els enfrontaments directes de les seleccions empatades.

  • Acumulació de targetes

Si tot això mencionat en anterioritat no fa desempatar les seleccions en disputa, s’haurà de comptar les targetes grogues i vermelles rebudes en els enfrontaments de la fase de grups. Es descomptarà un punt per cada targeta groga, tres per una vermella per una segona groga, quatre per una vermella directa i cinc per una vermella directa a un jugador que ja s’havia guanyat una groga.

  • Sorteig

En el cas més extrem que tots els criteris que s’han aplicat no han pogut resoldre l’empat entre les dues seleccions, la FIFA realitzarà un sorteig en què s’escollirà la selecció guanyadora.