Cristian Ubón, jugador de la Kings League i UE Sants
Foto: @UESants

El màxim golejador de la Kings League, Cristian Ubón, no continuarà sent jugador del Sants després que la junta directiva del club i el jugador hagin pactat posar fi a la relació que tenien. El club santsenc ho ha anunciat en un comunicat a les xarxes socials. Ubón es va negar a jugar el darrer partit amb els santsencs per culpa de la Final Four de la Kings League al Camp Nou, una situació que ha acabat amb la desvinculació del migcampista respecte del club santsenc.

Comunicat oficial de la UE Sants

“Mai plou a gust de tothom i quan hauríem d’estar contents i gaudint de l’MVP d’un dels nostres
jugadors, a qui hem donat suport des del primer moment i felicitem públicament, avui som objecte
d’un debat que creiem que és injust i infructuós.

Ens trobem enmig d’una confrontació entre el futbol purista i la Kings League, que ha vingut per
quedar-se, davant dels valors i esforços d’un club modest que lluita cada any per mantenir la
categoria, d’uns companys que es van sentir traïts però, alhora, conscients que tothom hauria fet
el mateix.

No vam prohibir, i volem que quedi molt clar, que el nostre jugador Cristian Ubón jugués un dels partits més importants de la seva vida, només volíem que un dels nostres herois ens ajudés a intentar mantenir la categoria un any més. I era perfectament compatible, com ho ha estat cada diumenge. I era també el seu compromís. La imatge dels nostres jugadors plorant a la gespa després de la derrota a Vilafranca és difícil d’esborrar. I només demanem respecte pel nostre club, pels nostres 100 anys d’història, pels nostres aficionats, a qui també els pot agradar, per què no, la Kings League.

Entenem la situació, però no ens agrada gens tot aquest rebombori. Nosaltres no tenim un altaveu
tan potent. Fem el que fem, serem criticats i no és una situació ni agradable ni volguda. Ens agradaria que es parlés de la UE Sants amb respecte i convidem tothom, també qui creu que som mala gent o estúpids, a venir un dia a veure que costa molt sobreviure en aquest món tan complicat que és el futbol modest, i us ensenyarem el nostre “orgull santsenc” i el nostre anhel de tornar a tenir, algun dia, el nostre estimat camp de futbol de la Magòria, sí, perquè no tenim camp propi, però tenim valors i educació, tot i que algú cregui que no. I si ens visiten, potser així entendran que no som tan mala gent. Als nostres socis i aficionats us demanem que doneu suport, una vegada més, a aquests nois que es deixaran la vida al camp pels nostres colors.


En definitiva, que no anem contra res ni ningú. Només volem que s’entengui que ens alegrem molt
pels èxits dels nostres jugadors, però que plorem quan el nostre equip perd. Per tot això, i de comú
acord amb el jugador, que entén tot el que ha passat, decidim, les dues parts, no continuar junts el
nostre camí. Nosaltres no podem oferir-li l’èxit que es mereix i ell no vol perjudicar més l’equip en no
sentir-se amb la mentalitat adequada per continuar jugant defensant els nostres colors. Així, avui se
separen els nostres camins. Li desitgem tota la sort del món i que una part d’aquesta sort es quedi
amb nosaltres i amb el nostre equip per tal de mantenir la categoria. Som futbol popular, som futbol
modest, som futbol de barri!”.

Un diumenge decisiu per al Sants i per al jugador

Diumenge passat, Cristian Ubón es va trobar amb el dilema d’escollir entre el Sants i la Kings League. El jugador lleonès tenia partit amb els santsencs a Vilafranca i, a la tarda, disputava una de les semifinals de la Kings League amb l’equip d’El Barrio. El jugador va decidir no jugar el partit de la Tercera RFEF contra el Vilafranca al matí, en què l’equip es jugava sortir del descens, per reservar-se per a la Final Four de la Kings League a la tarda.

Un whatsapp d’Ubón va ser el desencadenant dels fets. El màxim golejador de la Kings League va comunicar dissabte a la nit al seu entrenador que no jugaria el partit contra el Vilafranca de diumenge al matí, perquè jugar al Camp Nou “era una oportunitat única”, i així ho va fer.

Hores més tard, el president del Sants, Joan Forcadell, va explicar al programa ‘Què t’hi jugues’, de Ràdio Barcelona, que “Ubón tenia permís del club per poder jugar la Kings League sempre que prioritzés el Sants. Fins ara, s’havia comportat de manera perfecta”. Però diumenge va trencar la seva paraula, tot i les nombroses baixes de l’equip santsenc.