@FCBarcelona_cat

La Copa mola, deien en un eslògan fa unes temporades. Però ara “mola” més, especialment si ets seguidor d’un equip petit. El Barça arribava a Cornellà, equip de Segona B, sabent que passa si et relaxes: que et fan fora com al Madrid i a l’Atlètic de Madrid (eliminat pel Cornellà). Koeman, aliè a tot això i pensant a donar descans als més habituals, ha decidit jugar-se el passi amb suplents. Entre ells el jove Ilaix Moriba, que ha debutat amb el primer equip blaugrana. L’aposta li ha sortit bé… a mitges. Classificació però amb una tercera pròrroga.

Poques oportunitats

Koeman es queixava que el futbol en gespa artificial no és futbol. Una afirmació polèmica, però que els seus homes han intentat justificar amb una primera meitat força dolenta. Si bé és cert que han volgut donar ritme a la circulació de pilota per generar espais davant un Cornellà molt ben plantat, no ho han aconseguit. Només la pilota aturada ha propiciat ocasions pels barcelonins, però el porter ha aconseguit desviar el xut de Trincao a la sortida d’un córner i s’ha fet gegant davant d’un altre penal errat pel Barça.

El fantasma dels onze metres

Araújo, autor d’una gran primera meitat, s’ha jugat la cara i ha provocat un penal favorable al Barça. Però ara mateix, els penals comencen a fer por als jugadors del Barça. Després que Griezmann i Braithwaite fallessin els últims que han llençat, els dos davanters avui titulars s’han amagat i han deixat la responsabilitat a Pjanic, jugador de qui s’esperava un mestre a pilota aturada. Doncs un més que haurà de deixar els penals a algú altre perquè el porter Ramón li ha endevinat el llançament i ha deixat el Barça sense avançar-se al marcador.

Més ritme, més ocasions, poca punteria

Koeman li ha vist les orelles al llop i ha tornat del descans amb el millor obrellaunes que tenia a la banqueta. Dembélé ha entrat per Riqui Puig, però ha estat Braithwaite, a l’inici de la segona, qui no ha encertat amb tot a favor per fer el 0 a 1. Ramón li ha tret el gol en un xut en el qual el davanter podia haver definit molt millor. Tampoc Griezmann no ha estat fi amb una clara ocasió. Koeman, incrèdul amb la manca de punteria dels seus davanters, renegava a la banqueta mentre el Cornellà començava a ensenyar la pota l’àrea del Barça amb arribades cada cop més clares que, això sí, han minvat com ho ha fet tot el matx.

Déjà-vu i nou penal fallat

Un déjà-vu s’ha passejat per Cornellà al minut 78. Penal del central del Cornellà sobre el central del Barça. Aquest cop ha estat Lenglet qui s’ha emportat una puntada a la cara. Tot calcat al de la primera meitat. Tot? Tot. Fins i tot la definició. Ramón ha endevinat el xut de Dembélé i ha fet encara més gran la por als penals. Incomprensiblement, el Barça s’ha vist abocat a la pròrroga després de fallar dues penes màximes i ocasions immillorables com una nova de Braithwaite, qui ha tornat a xutar malament.

Tercera pròrroga en tres partits

Tercer partit en vuit dies en el qual els jugadors del Barça han de disputar 120 minuts. Koeman no s’ho deu creure. Volia donar descans a uns quants i la manca de punteria ha acabat carregant les cames (ja cansades) de molts dels seus. Finalment, Dembélé, amb un xut espectacular des de fora de l’àrea ha aconseguit el que semblava impossible: superar el porter Ramón. El gol no ha canviat el guió i els de Koeman han continuat generant ocasions i el porter dels locals aturant-les. Fins a l’últim sospir, quan ni tan sols Ramón ha pogut fer res amb la sentència de Braithwaite.