Barcelona serà la seu, aquest diumenge, 25 d’octubre, de la Copa d’Europa de triatló en la modalitat d’esprint. La ciutat comtal torna a ser capdavantera en el món de l’esport oferint una prova d’alt nivell amb la participació de triatletes d’àmbit internacional i nacional. Hi destaquen la barcelonina Ana Godoy, del Club Natació Barcelona, i el pentacampió del món i medalla de plata en els Jocs Olímpics de Londres del 2012, Javier Gómez Noya. Godoy té com a objectiu classificar-se per disputar el triatló en els Jocs Olímpics de Tòquio del proper estiu i aquesta prova barcelonina li serveix de preparació. El conseller d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, en la presentació de la Copa d’Europa de triatló ha ressaltat que l’objectiu és aconseguir que la ciutat sigui el referent mundial dels triatlons.

Els germans Godoy entre els favorits per guanyar el triatló

La Copa d’Europa de triatló serà un esdeveniment que agrupa esportistes d’elit de 20 països diferents, entre els quals hi ha els 10 dels 20 millors triatletes del món.  En total seran 103 participants, 69 homes i 34 dones. Entre els favorits a la victòria en categoria masculina: Ivan Raña, Francesc Godoy, Javier Gómez Noya i l’equip noruec format per Thorn Vetle Bergsvik o Kristian Blummenfelt. Fernando Alarza, actual campió d’Espanya de triatló, serà baixa per lesió. Pel que fa a la cursa femenina la barcelonina, Anna Godoy, i Sara Pérez són favorites a la victòria.

El triatló esprint es disputarà a la platja de la Mar Bella i el seu entorn. La prova consta de 750 metres nedant, 20 kilòmetres amb bicicleta i cinc kilòmetres corrent. Aquest any a causa de la pandèmia només participen esportistes d’elit i no hi haurà corredors populars. El públic no podrà accedir a la zona de transicions ni a la d’arribada. Es seguirà un estricte protocol de mesures de seguretat sanitària. D’altra banda, la prova lluirà bandera verda per la seva aposta pel medi ambient i la sostenibilitat.