Els precedents parlaven de quatre victòries madridistes i una de blaugrana, a més a més, en un partit intranscendent. Però els números i les estadístiques diuen poc a l'hora de la veritat. Xavi Pascual va plantejar un partit valent que va permetre un avantatge en el primer quart de set punts, 16 a 23. Els de Pablo Laso van reaccionar i van anar de menys a més. Tant, que en el tercer període guanyaven de cinc, 71 a 66. L'últim quart es presentava emocionant i ple d'alternatives. Els blaugrana van saber posar fil a l'agulla amb una defensa fèrria, que dificultava i molt la circulació de la pilota i donava peu a errors puntuals dels blancs. En atac, l'efectivitat en els tirs lliures, que tant es va trobar a faltar en partits anteriors, va ser clau en la victòria final. 93 a 98, primera victòria del Barça, que dóna un pas endavant per aconseguir el títol de la Lliga ACB.

R. Madrid: Llull (12), Fernández (16), Darden (10), Mirotic (4) i Bourousis (10) –cinc inicial-; Reyes (6), Rodríguez (16), Carroll (9), Slaughter (2), Mejri (8).

FC Barcelona: Huertas (12), Navarro (14), Papanikolaou (6), Nachbar (17) i Tomic (17) –cinc inicial-; Dorsey (5), Sada (2), Abrines (7), Oleson (5), Lorbek (5), Lampe (8).

Parcials: 21-26, 23-22, 29-22, 20-28.