El Club de Bàsquet Social Canyelles ha aconseguit el compromís dels partits polítics per cobrir un dels patis de l’Escola de Disseny Deià que utilitza com a pista per als seus partits i entrenaments. Fa més de 20 anys que lluitaven per aconseguir aquest cobriment, però ara era més urgent que mai, ja que la Federació Catalana de Bàsquet els impedia competir l’any vinent si no disposaven d’instal·lacions a prova de pluja.

Per aquesta raó el club havia portat la reivindicació a les audiències i plenaris de Nou Barris en els darrers mesos i fins i tot van entrenar-se a la plaça Major de Nou Barris. Els principals inconvenients per cobrir la pista havien estat fins ara la negativa del Consorci d’Educació i la manca de pressupost. Ara s’ha aconseguit el vistiplau del Consorci i el districte també ha buscat la partida necessària.

La pista no compleix el reglament

De fet la federació ja feia temps que els deixava competir amb certes recances, i el mateix club havia de veure com cada any l’equip femení, tot i guanyar l’ascens, havia de renunciar a la nova categoria per la manca de sostre a la seva pista. Aquesta temporada, serien dos els equips que renunciarien a l’ascens, ja que els sèniors masculí i femení han guanyat les Lligues. Paral·lelament, se’ls fa difícil conservar els jugadors i jugadores, sobretot els més petits, en favor d’altres clubs que juguen sota cobert i que, per tant, no han d’anul·lar entrenaments i partits quan plou. Amb aquesta situació, el club es plantejava molt seriosament la desaparició juntament amb el seu casal infantil.

Les queixes han donat fruits

El club es mostra il·lusionat mentre espera que el districte de Nou Barris defineixi el projecte de cobertura d’un dels dos patis, aquell que resulti més adient per qüestions tècniques i que provoqui menys molèsties als veïns i als equipaments del recinte: una escola bressol i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià. Les obres començarien al més aviat possible però no arribarien per a l’inici de temporada.

El cobriment, per al 2020

La previsió més optimista seria estrenar pista coberta a mitjan o final de la temporada vinent, si tot va bé. En aquest temps el club estaria disposat a traslladar-se a un altre equipament, ja que almenys estaria garantida la continuïtat del club. A més, el cobriment beneficiarà també els infants de l’esplai i el casal d’estiu.

El cobriment de la pista també dona ales al club per reprendre projectes antics. La pluja i el fred van fer que es tanquessin els equips de bàsquet de gent gran i en cadira de rodes, per exemple.