Play-off Segona B

La Tercera Divisió es divideix en 18 grups repartits per tot l’estat espanyol, principalment per comunitats autònomes. Són 18 lligues independents de 20 equips. Quan acaba la fase regular, els quatre primers equips classificats de cada competició es classifiquen per jugar el play-off.

Els campions de cada lliga tenen més oportunitats d’ascendir

Els 18 campions de cada lliga entren en un sorteig per disputar una eliminatòria única a doble partit. El guanyador d’aquesta eliminatòria puja de categoria i el perdedor passa a formar part de l’altra fase del play-off amb la resta d’equips, per tant, encara no en queda eliminat.

La resta d’equips necessiten superar tres eliminatòries

La resta dels 54 equips que han quedat segons, tercers i quarts de les seves lligues, passen a formar part d’un altre sorteig per diputar una sèrie d’eliminatòries per arribar a l’ascens.

En la primera ronda

  • Els segons classificats s’aparellen amb quarts classificats i els tercers s’aparellen entre si. Totes les eliminatòries són a doble partit.

En la segona ronda

  • Amb 27 supervivents, més els nou campions de Lliga que han perdut la primera oportunitat, tornen a formar part d’un sorteig amb la mateixa jerarquia de la classificació. Per tant, els campions de Lliga s’enfrontarien principalment amb quarts classificats que haguessin superat la primera ronda i quan s’acabin, amb tercers i així successivament.

En la tercera i definitiva ronda

  • Els 18 equips supervivent tornen a a entrar en un sorteig amb la mateixa jerarquia que l’anterior i finalment nou aconsegueixen pujar a Segona B. Per tant, sumant-hi els nou campions de la primera fase, en pugen un total de 18.

Qui juga primer a casa o a fora?

En totes les eliminatòries, l’equip amb més ben classificat a la Lliga regular, jugarà la tornada a casa. En cas d’igualtat de condicions, es fa per sorteig.