El CN Poble Nou ha aconseguit una important victòria en l’última jornada de la primera fase de la Divisió d’Honor B davant els XV Barbarians Calviá. Els barcelonins s’han imposat per 34 a 29 en un autèntic partidàs disputat a la Mar Bella. El triomf del Poble Nou no els permet classificar-se entre els sis primers, però sí que és de vital importància a l’hora de sumar punts per la segona fase. Aquesta ha estat la primera victòria a casa del CN Poble Nou.

Remuntada balear a la primera meitat

El CN Poble Nou s’ha avançat gràcies a un assaig de Germán Matuk, que posteriorment ha acabat amb l’encert a xut pals que ha situat el 7-0 al marcador. Els de la Mar Bella han protagonitzat un gran inici de partit, i és que al cap de dos minuts ha arribat el segon assaig del matx per enfilar-se al 14 a 0 quan s’havien jugat només 17 minuts. Eren minuts d’intercanvi de cops, i els Barbarians Calviá han escurçat el resultat en l’acció següent amb un assaig (14-5). Els balears han seguit amb la remuntada i han situat el 14 a 12 gràcies a un assaig i un xut a pals. El CN Poble Nou, amb un joc més lent però solvent, ha tornat a eixamplar distàncies amb un cop de càstig (17-14). Els visitants han capgirat l’electrònic (17-19) just abans del descans gràcies a un altre assaig amb certa polèmica arbitral.

El CN Poble Nou capgira el marcador

La segona meitat ha arrencat amb el mateix guió que la primera, un assaig del CN Poble Nou per retornar els locals al domini al marcador (24-19). Els dos tècnics han donat entrada a jugadors de refresc, i el següent a anotar ha estat el Calviá (24-22). El CN Poble Nou ha colepjat de nou amb un assaig gràcies a una assistència magistral d’Ivan Camarena cap a un jove del filial que s’estrenava amb el primer equip (29-22). Però el Poble Nou, a qui li ha costat molt fer punts al matx, ha tornat a encaixar un assaig immediatament que situava l’empat a 29 al marcador. Els locals s’han avançat de nou gràcies a un altre assaig quan faltaven 10 minuts de partit (34-39).

Els precedents del duel

Els dos equips arribaven a l’última cita d’aquesta primera fase de la lliga amb objectius ben diferents. El CN Poble Nou ho feia sense opcions de classificar-se entre els sis primers, però amb l’obligació de sumar punts que s’arrosseguen a la segona fase. Els XV Barbarians Calviá necessitaven un triomf per estar entre els sis equips capdavanters. El Poble Nou arribava al duel després de guanyar en l’última jornada el derbi contra el BUC. De la seva banda, els mallorquins havien perdut com a locals per un ajustat 15 a 16 contra el Sant Cugat.

Els Barbarians Calviá ja van guanyar un altre equip barceloní, el BUC. En canvi, els balears no van poder superar l’equip revelació de la temporada, els Gòtics.