El Polo no ha passat de l’empat a dos en la represa de la segona volta de la Lliga Iberdrola, davant del Taburiente de les Canàries.

L’equip barceloní ha començat el partit molt atent i al cap de dos minuts de joc Florencia Amundson ha aprofitat una errada defensiva de les canàries per obrir el marcador. El primer quart ha estat dominat per les de Jordi Alastrué, que, ja ben entrat el segon, han començat a cedir terreny a l’equip de Las Palmas. Agustina Garcelany ha fet la igualada a l’equador del segon quart en l’únic penal córner de què han disposat, poca estona després que Sofia Belén hagués estat a punt de veure porteria en la primera —i més clara— ocasió de les visitants.

Moltes ocasions, poca efectivitat

El tercer quart ha començat amb un Polo que ha sortit en tromba i, de fet, ha disposat de quatre penals córner consecutius —l’assignatura pendent— i d’una ocasió molt clara per fer el segon; però ha estat un miratge. En la primera ocasió clara de les canàries, Sofía Belén ha fet l’1 a 2 en una contra molt coral.

Lluny de perdre el control, les de Jordi Alastrué hi han sabut posar serenor. Florencia Amundson ha recuperat una pilota en camp contrari i ha habilitat Isabel Zaldua perquè es fabriqués l’empat a dos, en una bona acció individual.

En el darrer quart, però, el partit s’ha trencat i tot i que el marcador no s’ha mogut, les imprecisions —i n’hi ha hagut força— haurien haver pogut passar factura a qualsevol dels dos equips.

L’assignatura pendent

La represa de la competició, després d’una aturada de quatre mesos i només un únic entrenament previ al partit d’aquest diumenge, ha deixat un regust agredolç al tècnic Jordi Alastrué. Ha explicat que “la lectura positiva és que hem creat moltes ocasions i hem general molt perill”, entre d’altres, amb els 10 penals córner que els han xiulat; tot i que ha matisat que “d’aquests 10 [penals córner] no hem estat capaços d’aprofitar-ne cap”.

L’estadística és contundent en aquest sentit: el Polo ha fet un zero de 10, mentre que el Taburiente n’ha fet un un d’un. Aquest resultat, però, deixa el Polo líder de la Lliga Iberdrola amb 22 punts, empatades amb el Club de Campo, que ha donat la sorpresa de la jornada en perdre per 3 a 2 al camp del Júnior. Els dos mesos de competició regular que queden, “hem de seguir en la zona de Final Four”, ha confessat Alastrué.