L’estat d’alarma provocat per la crisi del coronavirus fa que molts esportistes hagin de continuar la seva rutina habitual lluny dels centres esportius. Un dels col·lectius més perjudicats és el dels nedadors i waterpolistes. El fet de no poder entrenar-se dins de l’aigua és un gran inconvenient. Des de l’Acadèmia Internacional de Waterpolo de Barcelona (BIWPA) han posat en marxa un projecte dirigit a tots aquells que practiquen aquest esport. Es tracta del Technical Corner, una plataforma de vídeos per aprendre els fonaments i la tècnica base del waterpolo.

Classes per a jugadors i entrenadors

El projecte de BIWPA, batejat amb el nom de Technical Corner, és un proposta que des de l’entitat tenien previst iniciar des de feia temps. Ara, i amb l’actual situació de confinament per a tots els jugadors, han decidit posar-lo definitivament en marxa, de manera totalment gratuïta.

El Technical Corner és una eina amb objectiu pedagògic amb què es vol crear un espai de formació i aprenentatge posant especial èmfasi en el treball tècnic en diferents aspectes del joc. Per fer-ho, els responsables de BIWPA han creat diversos vídeos didàctics amb comentaris tècnics i el suport de la tecnologia Watlicam. Aquesta innovadora tècnica permet la gravació simultània d’imatges dels esportistes amb el cos per sobre i sota de l’aigua.

Classes amb els millors professors

Quim Colet

, entrenador del CN Sabadell i director esportiu de BIWPA, considera que “el nostre objectiu és donar una eina visual per a jugadors i entrenadors dels exercicis que formen els fonaments tècnics del waterpolo”. Per aconseguir-ho, els responsables de l’acadèmia ha comptat amb la participació de jugadors de renom com Dani López Pinedo, Anni Espar, Bea Ortiz, Óscar Carillo o Marina Cordobés. Tots ells, mitjançant diversos vídeos, mostren la tècnica bàsica, l’atac, la porteria, la defensa o les jugades de superioritat (l’home i dona de més).

BIWPA, més enllà de les classes

El Technical Corner és una de les moltes propostes que des de fa anys tira endavant l’Acadèmia Internacional de Waterpolo de Barcelona. Aquesta entitat, formada per tècnics i jugadors professionals de waterpolo, és una de les principals impulsores d’aquest esport a casa nostra. Una bona mostra n’és la Barcelona International Turbo Cup (prevista del 3 al 6 de setembre a la Piscina Municipal de Montjuïc), la Barcelona Masters Cup (prevista de l’11 al 13 de setembre), el HaBaWaBa Spain o el Beach Waterpolo Costa Brava Palamós (previst del 28 al 30 d’agost).