Claror ha rebut un premi que ningú no té en l’àmbit esportiu a Espanya, el d’Excel·lència Europea. Els cinc clubs del grup han rebut el segell EFQM 500+, la màxima qualificació que atorga l’European Foundation for Quality Management . D’aquesta manera, el club va més enllà del compromís que té amb els seus socis perquè ha aconseguit una distinció que avala la gestió empresarial eficaç i que assoleix els resultats conforme a la seva estratègia.

Què és el model EFQM?

El model EFQM és un model de gestió de qualitat total cap a l’excel·lència al qual poden optar tot tipus d’organitzacions. L’aplicació del model europeu EFQM permet a qualsevol entitat realitzar un anàlisi objectiva, rigorosa i estructurada de l’activitat i dels resultats, per tal d’establir una diagnosi de la situació en què es troba l’organització en cada moment. L’empresa auditora analitza tant el grau de satisfacció dels usuaris, com dels treballadors o proveïdors, a banda de les qüestions econòmiques i de gestió. No es tracta de determinar que un club, com és el cas, sigui una entitat “cinc estrelles”, sinó que compleix els objectius al llarg d’un període de temps.

claror segell efqm

Què significa tenir un segell EFQM?

Ser reconegut amb el segell EFQM 500+ (la màxima distinció) va més enllà de la qualitat i estableix, segons el director general de Fundació Claror, Gabriel Domingo, “un sistema permanent d’avaluació de la gestió que permet a l’entitat acreditar uns resultats de màxima qualitat de forma integral i sostenible”. El Segell d’Excel·lència EFQM és el certificat més prestigiós a Europa pel que fa a la gestió empresarial, per això, per a Claror significa el reconeixement a anys de feina de tota l’organització en el camí cap a una clara aposta de diferenciació de l’entitat dins del sector esportiu. A Catalunya, només disposen d’aquest segell 12 empreses, entre les quals destaquen entitats com La Caixa o Banc Sabadell.

Claror sardenya efqm

El grup Claror

El grup Claror és una entitat catalana sense ànim de lucre, nascuda el 1982, centrada en la gestió clubs esportius de titularitat pública, en règim de concessió administrativa o de prestació de serveis. El grup és format per tres entitats: la Fundació Claror (creada el 1982 en forma de cooperativa, transformada en fundació el 1989), la Fundació Can Caralleu Esport (2015) i Llinarsport, SL (2008). El grup Claror dona feina a més de 600 persones, entre les que treballen als centres esportius i les que ho fan a les oficines de les àrees centrals. El grup Claror té quatre centres a Barcelona: Cartagena, Sardenya, Marítim i Can Caralleu.