L’Acadèmia Sánchez-Casal acull del 8 al 14 d’octubre un torneig Challenger ATP de tenis. Els responsables de l’acadèmia, Emilio Sánchez Vicario i Sergio Casal, han aconseguit que la Federació Espanyola de Tenis els cedeixi durant tres temporades l’organització d’aquest campionat, fins al 2020. El torneig està pensat per a la participació de figures emergents del tenis que no poden, per rànquing, jugar en alguns campionats de més dotació econòmica. També està pensat perquè els joves tenistes no hagin de viatjar fora de l’estat espanyol. El Challenger Sánchez-Casal té una dotació de 50.000 dòlars (uns 43.000 euros) i permet que el campió sumi 80 punts ATP (i 6.190 euros en premis). En aquest torneig hi participaran tenistes de renom veterans que participaran com a convidats com Roberto Carballés, Pablo Andújar o Tommy Robredo.

Academia Sanchez Casal Challenger

Els torneigs Challenger

Els tornejos ATP Challengers són els de rànquing menor de l’ATP i permet que els tenistes sense puntuació, o amb poques opcions de disputar campionats de més entitat, puguin fer-ho. Dins d’aquests tipus de tornejos, n’hi ha de dotacions diferents, des de 50.000 i fins a 150.000 dòlars (de 43.000 a 127.000 euros) i atorga entre 125 i 80 punts als campions. A l’estat espanyol n’hi ha sis, però la Federació Espanyola de Tenis en compra tres i els cedeix a clubs per tal de poder fomentar la pràctica del tenis entre els més joves.

Premis per ronda superada i punts ATP del Challenger Sánchez-Casal

Ronda

Premis

Punts ATP

Guanyador

6.190 €

80

Finalista

3.650 €

48

Semifinalista

2.160 €

29

Quartfinalista

1.260 €

15

Segona ronda

730 €

6

Primera ronda

450 €

0

L’Acadèmia Sánchez-Casal

L’Acadèmia aprofitarà el torneig per donar-se a conèixer encara més de forma internacional, tot i que ja tenen dos centres fora del de Barcelona, un als Estats Units, a Florida, i l’altra a la Xina. Des de fa anys, Emilio Sánchez Vicario i Sergio Casal van decidir dedicar-se a la part més formativa del tenis. El centre permet als tenistes d’aquí i de fora compaginar els estudis amb els entrenaments d’alt rendiment. De l’acadèmia n’han sortit jugadors com Andy Murray, Grigor Dimitrov o Svetlana Kuznetsova, entre d’altres.

Sergio Casal explica un dels punts essencials de l’Acadèmia Sánchez-Casal en aquest vídeo