César Azpilicueta Chelsea
chelseafc.com

César Azpilicueta està a molt a prop de fitxar pel Barça, segons avança el periodista Gerard Romero. El defensa navarrès, de 32 anys, acaba contracte amb el Chelsea el proper 30 de juny i, per tant, arribaria sense cost de traspàs el proper estiu.

Azpilicueta té molts punts a favor

Azpilicueta és una ocasió de mercat pel Barça que, més enllà del fitxatge de Ferran Torres, busca oportunitats de mercat que li permetin reforçar la plantilla del primer equip sense grans despeses, com ha estat el cas de Dani Alves. El defensa, peça clau al Chelsea, on és capità, arribaria sense pagar res a l’equip londinenc perquè acaba contracte el proper juny i, a partir de l’1 de gener, ja pot negociar amb qualsevol equip. Segons Gerard Romero, “només uns temes personals poden fer canviar el rumb de l’operació”.

Un comodí a la defensa

Si finalment es confirma el seu fitxatge pel Barça, Xavi guanyarà un comodí a la seva defensa perquè Azpilicueta pot jugar als dos laterals, tot i que se sent més còmode a la dreta, i de central a l’eix a de la defensa. Unes característiques que li anirien com anell al dit a Xavi, que alterna la defensa de tres i la de quatre depenent del resultat del partit i de les característiques del rival. Amb Azpilicueta al camp, el tècnic de Terrassa podria alternar entre un 3-4-3 i un 4-3-3 en qualsevol moment amb la seguretat que el navarrès complirà a tot arreu.