El Barça s’ha proclamat campió de lliga amb 88 punts, 10 més que el Reial Madrid, quan només queden tres jornades per disputar. Si els blancs haguessin guanyat aquest dissabte a Cornellà-el Prat, en lloc d’empatar, els blaugrana haurien hagut d’esperar al partit contra l’Atlètic de Madrid per poder celebrar el títol, sempre que haguessin guanyat. A hores d’ara, el resultat d’aquest diumenge al Vicente Calderón no pot afectar ja la classificació de la Primera Divisió.

Minuts abans que acabés el partit entre l’Espanyol i el Reial Madrid, alguns aficionats blaugrana ja es preparaven per celebrar el títol al costat de la font de Canaletes. A poc i a poc hi han anat arribant cada cop més, tot i que la festa no és tan multitudinària com en temporades anteriors. El fet de guanyar la Lliga “des del sofà” i en aquest horari, passada la mitjanit, ha fet minvar l’afluència de seguidors, sobretot dels més petits. A Canaletes s’han vist pocs infants lluint aquesta nit la samarreta del Barça.

L’eufòria culer ha tenyit, literalment, l’ambient per les bengales vermelles que han començat a cremar alguns aficionats. A banda d’això, no hi ha hagut cap incident d’importància. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana havien desplegat un ampli dispositiu de seguretat a la zona per evitar que, a última hora, s’hi pogués produir qualsevol enfrontament o problema de convivència.

Finalment, la festa culer s’ha desenvolupat amb normalitat i, a les 2.35 h, el dispositiu policial s’ha aixecat perquè al voltant de Canaletes ja no hi quedava pràcticament ningú.

La celebració de la 22a lliga del Barça continuarà aquest dilluns. A partir de les 18.30 h, el FC Barcelona ha organitzat una rua pels carrers de la ciutat, que sortirà del Port i acabarà al costat del Camp Nou. Les jugadores del Barça femení, que van guanyar la Lliga la setmana passada, també en formaran part. La tradicional celebració de la Lliga al Camp Nou es farà diumenge vinent, coincidint amb el partit contra el Valladolid.