La família del CE Europa manté les accions per reclamar una gespa nova a l’estadi Nou Sardenya. Avui prop d’un centenar de persones han engegat una protesta a la plaça de la Vila de Gràcia, davant el consistori, que se suma a la dels jugadors del primer equip encapçalats pels capitans Àlex Cano i Alberto González, o Uri, i també jugadores del primer equip escapulat i el futbol base, davant la urgència dels treballs a l’estadi gracienc.

Canvi de gespa urgent

Les condicions actuals en les quals es troba l’estadi desaconsellen la pràctica del futbol i ja han causat nombroses lesions greus a alguns jugadors. El club escapulat adverteix que és perillós jugar-hi i entrenar-s’hi per als prop de 850 jugadors de les diferents categories.

Els treballs per canviar la gespa es van posposar arran de la pandèmia i el nou termini del districte de Gràcia fixava l’obra per al 2023. Després de la pressió dels jugadors i l’afició es va avançar la data a l’estiu del 2022, tot i que el club ho considera encara massa tard.

El manifest de les famílies del CE Europa

En la manifestació d’aquest dilluns s’ha llegit un escrit que explica les raons de la protesta:

“Benvinguts socis, jugadors i famílies, entrenadors i aficionats de l’Europa, així com benvinguts també veïns de la Vila de Gràcia. Gràcies per haver respost a la convocatòria!
Avui estem concentrats a la plaça de la Vila i davant de la seu del districte perquè volem reivindicar i deixar clar que tenim un greu problema amb la gespa del nostre estadi, el Nou Sardenya, i volem fer pública la nostra preocupació.
El Nou Sardenya és un equipament de Gràcia del qual es treu molt rendiment: s’hi entrenen més de 1.000 nois i noies i té plena ocupació de dilluns a divendres a partir de les cinc de la tarda. Els caps de setmana també està ocupat pràcticament tot el dia. És evident l’efecte positiu per a Gràcia que representa el Nou Sardenya tant en l’àmbit social com en l’àmbit de la pràctica de l’esport. Com també és evident que entre tots en fem un ús molt intensiu.
La gespa actual del Nou Sardenya es va instal·lar fa més de 10 anys; aquest ús intensiu per part dels nostres jugadors i jugadores ha provocat que actualment estigui en un estat de conservació lamentable! Això suposa un risc de lesió per als nostres esportistes que no és acceptable. Prova d’això és que, arran del malmès estat de la gespa, aquesta temporada quatre futbolistes dels primers equips masculí i femení han tingut lesions de trencament de lligaments del genoll que els mantindran de baixa durant un període llarg de temps. Membres dels primers equips femení i masculí ja han manifestat també les seves queixes a les xarxes socials i en mitjans de comunicació.
A més, si tot va com esperem i aconseguim l’ascens de categoria, el nostre primer equip l’any que ve serà equip de la nova categoria de Segona. És a dir, podem ser dels equips més importants de la ciutat de Barcelona! És evident que la situació actual de la gespa del Nou Sardenya no està a l’altura del que representaria aquest important fet esportiu.
L’Ajuntament de Barcelona s’havia compromès a fer el canvi de gespa durant l’estiu de l’any 2020, però per raons evidents relacionades amb la pandèmia, el canvi es va haver de posposar, i es va prometre realitzar-lo el 2021. Quan tots esperàvem que el canvi de gespa es faria durant el proper estiu, l’Ajuntament, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha manifestat que la inversió ha quedat posposada fins al 2023. Això no pot ser! L’estat de la gespa no permet jugar-hi ni una temporada més!
Som conscients de les dificultats que, en la situació actual de pandèmia, estan tenint les administracions públiques, però entenem que el canvi de la gespa del Nou Sardenya és una inversió que ja estava prevista i que, tant en l’àmbit de la salut com en el social, no pot esperar més i és una prioritat!
És per això que demanem a l’Ajuntament de Barcelona que faci els esforços necessaris per tal que la gespa del Nou Sardenya es pugui canviar durant l’estiu del 2021. Estem segurs que aquesta inversió representarà un bé per a Gràcia, per a la salut dels nostres esportistes i també per a la ciutat de Barcelona.

Visca l’Europa! Visca Gràcia! Visca Catalunya!

Patim per la salut dels nostres fills i filles
Assumpta Amadas, mare d’un jugador d’infantil A del CE Europa
Si tens un camp i el fas, l’has de mantenir
David Vilajoana, entrenador del CE Europa