Després de 16 anys, el Club Natació Catalunya tornarà la màxima categoria femenina de waterpolo. El conjunt de Gràcia ha aprofitat la renúncia del Madrid Moscardó a la plaça per quedar-se-la. Per tant, la pròxima temporada, tres clubs de la ciutat (Catalunya, Sant Andreu i Mediterrani) tindran equips a les divisions d’honor del waterpolo estatal.

Al play-off no va poder ser, però ara sí

El CN Catalunya, dirigit per Gabor Egedi, va acabar com a segon classificat de la Primera Nacional femenina de waterpolo. Una plaça que els va permetre disputar el play-off d’ascens. El conjunt de Gràcia es va enfrontar al Madrid Moscardó. A l’anada, les barcelonines van perdre per 7 a 8. A la tornada, disputada a Madrid, les gracienques van tornar a perdre per 11 a 6.

Imatge del partit entre CN Catalunya i CN Madrid Moscardó
@fmn_oficial

Les madrilenyes mantenien la categoria, mentre que el Catalunya havia de tornar a jugar a la Primera Nacional. Però la renúncia del Madrid Moscardó, per falta de jugadores, ha fet que la plaça quedés lliure i el Catalunya no ha desaprofitat l’ocasió. El club de Can Toda ha acceptat la proposta de la Federació i la temporada vinent jugarà a la Divisió d’Honor femenina.

Caldrà fer fitxatges

Un cop confirmada la plaça, des de la direcció tècnica s’han posat a treballar contra rellotge per formar una plantilla competitiva. Segons el director esportiu, Tato García, en aquests dies “treballarem per incorporar jugadores que ens permetin afrontar la temporada amb garanties. Teniem previst incorporar jugadores, però ara han de tenir un perfil diferent a l’inicial”.

Des del club també assumeixen que tenen poc temps i sobretot “que el mercat ara està molt reduït ja que gairebé tots els club tenen les plantilles tancades, però intentarem fer un equip el més competitiu possible“.

Tres barcelonins que en seran sis

Amb l’ascens del CN Catalunya a la Divisió d’Honor, la ciutat tornarà a tenir tres equips en les màximes categories del waterpolo estatal. A més del Catalunya, que hi tornarà després de 16 anys, Barcelona estarà representada pel Club Esportiu Mediterrani i el Club Natació Sant Andreu, que des de fa unes temporades tenen un equip masculí i un de femení a les divisions d’honor.