El Catalunya aconsegueix el triomf contra el Mediterrani per 11 a 8. Un gran tercer quart dels jugadors de Tato García ha decidit el duel. Els graciencs han acabat el partit amb sensacions agredolces, ja que s’han quedat a un gol d’igualar la mitjana de gols particular que els hauria facilitat accedir a la fase de play-off.

Igualtat al descans

El derbi ha arrencat amb una intensitat molt alta d’ambdós equips. L’equilibri ha estat la tònica general del primer període i els gols d’uns han estat replicats pels altres seguidament. Als darrers segons del primer temps, però, amb empat a 3, Raimon Santiveri ha avançat els graciencs per fer el 4 a 3. A l’equador del segon parcial, els santsencs han capgirat el marcador amb els gols d’Áxel Corres. Però, altra vegada, el Catalunya ha estat millor al tram final del quart. Pol Prat ha trobat la xarxa quan només faltaven dos segons pel descans i ha col·locat el 7 a 6.

La defensa gracienca decideix el matx

A la represa, el Catalunya, dirigit per Tato García, ha sortit més endollat i ha establert un bon parcial de tres gols que ha acabat sent decisiu. El Mediterrani ha intentat refer-se’n, però no ha estat capaç de superar la defensa gracienca. El darrer període s’ha iniciat amb 10 a 7 al marcador. Pocs minuts abans del final, tot i la diferència de tres gols, els dos equips s’hi han jugat molt. La tercera plaça per accedir al play-off depenia d’un gol gracienc més, ja que els de Jahzeel Martínez havien guanyat per un marge de quatre gols a l’anada. El Catalunya ha pogut fer el 12 a 8 en l’última possessió, però la pilota s’ha estavellat al pal.