Trobar-se sola en un camp de golf gairebé cada dia durant tot l’any i mantenir la serenor i concentració amb els dubtes que et poden sorgir comporta un esforç mental titànic. Triomfar en un esport minoritari lluny de casa és un èxit a l’abast de molt pocs. La Carlota Ciganda n’és un exemple. La perla del golf espanyol, que actualment ocupa el número 12 del rànquing mundial, va començar ben aviat el seu idil·li amb aquest esport.

Des dels cinc anys amb un pal de golf

La Carlota Ciganda va començar a jugar al golf quan tenia cinc anys, però ho combinava amb la pràctica d’altres esports. Als 10 anys va decidir centrar-se en el golf. Al principi, no entrava en els plans de futur de la navarresa dedicar-se professionalment al golf,  que a Espanya és un esport encara minoritari. “Fins que no vaig marxar als Estats Units no ho tenia clar. El golf m’agradava molt, però no sabia si volia fer-ne professionalment. Un cop vaig veure allà com eren els camps, les facilitats que tenien i com et cuidaven, em va encantar i em vaig adonar que volia ser professional” remarca la navarresa.

Primera temporada com a professional brillant

La Carlota Ciganda va debutar com a professional l’any 2012 i va teixir una temporada impecable. Va guanyar l’Ordre del Mèrit, va ser escollida jugadora de l’any i li van atorgar el Rookie de l’Any. Tres premis individuals que auguraven una carrera plena d’èxits. La navarresa es defineix com una golfista molt competitiva, apassionada, a qui li encanta competir i agressiva al terreny de joc. La competitivitat és probablement el seu tret més característic: “Tota la meva família és molt competitiva, ens encanta l’esport i sempre l’hem seguit. Per tant, sí, som molt competitius” destaca la Carlota.

Acabar l’any entre les 10 millors del món

L’últim triomf ha estat a la Solheim Cup, en què s’ha proclamat campiona amb l’equip europeu. Actualment és la millor golfista d’Europa i la dotzena del món. La Carlota no se n’amaga i es mostra molt ambiciosa amb els seus objectius: “Em queden quatre tornejos a l’Àsia per acabar l’any i, després, a Florida la final de l’LPGA i m’encantaria almenys guanyar un torneig d’aquests cinc i acabar l’any entre les 10 millors del món“. Uns objectius ambiciosos que, de ben segur, assolirà en poc temps amb la seva perseverança i passió pel golf.