Carles Aguilar al Barranc de l'Infern

Carles Aguilar ha acabat el projecte del Barranc de l’Infern (o “Hell canyon run” com l’ha titulat ell mateix), a favor de l’Alzheimer. Durant dos dies amb jornades maratonianes de 15 hores ha aconseguit superar un total de 152 quilòmetres amb un desnivell positiu de 3.937 metres.

Carles Aguilar canvia el format del repte

En un principi, Aguilar tenia previst fer-lo durant 24 hores seguides, però la pandèmia va obligar a ajornar-lo i adaptar-lo a les noves circumstàncies. Per aquest motiu, l’ultramaratonià ha hagut de fer-lo en dues jornades, per l’estat d’alarma i al toc de queda decretat a la Comunitat Valenciana, lloc on ha tingut lloc el repte. Finalment, Carles Aguilar ha fet el quilometratge que volia (152 quilòmetres) amb un desnivell positiu de gairebé 4.000 metres.

Carles Aguilar Barranc de l'Infern per l'Alzheimer

Més de 6.800 escales

El Barranc de l’Infern, a la Vall de Laguar (Alacant) té una duresa especial i allà va trobar Carles Aguilar la motivació, tot i la dificultat. A més del desnivell habitual, calia també pujar i baixar més de 6.800 escales, un repte que no es pot entrenar. Ara bé, la motivació principal de l’acció esportiva és la de fer difusió de la tasca que fa l’Alzheimer Catalunya Fundació, una associació que treballa des de l’any 1988 per ajudar les persones diagnosticades d’aquesta malaltia.