En temps de pandèmia s’han de buscar alternatives per no perdre l’oportunitat d’organitzar esdeveniments. La Federació Catalana d’Atletisme ha pogut tirar endavant el 26è Campionat de Catalunya màster en pista coberta. El majestuós Palau Sant Jordi, sense públic, i amb la pista que es va fer servir en el Campionat del Món de pista coberta de l’any 1995, ha estat el lloc triat.

Moltes ganes d’atletisme al Campionat de Catalunya màster

Els atletes participants han vingut amb moltes ganes per tal de participar en aquesta competició. Prop de 400 atletes hi han pres part en les categories de veterans a partir dels 35 anys, però n’hi havia una cinquantena de més de 65 anys. Això sí, els atletes només s’han pogut inscriure en un màxim de dues proves. A més, els relleus de 4 x 200 programats prèviament s’han hagut de suspendre per complir amb la normativa d’aforament. Com és habitual en qualsevol esdeveniment en temps covid, les mesures de seguretat, higiene i distància han estat les que han marcat el desenvolupament d’aquest Campionat de Catalunya màster

Campionat de Catalunya Màster d'atletisme 2021

Rècords del món al Sant Jordi

El Campionat de Catalunya màster ha vist com s’han batut dos rècords del món en la jornada matinal. Alícia Hernández, del Muntanyenc Sant Cugat, ha aconseguit una marca de 10 metres i 27 centímetres en triple salt en la categoria d’F60. En la mateixa categoria, Maria Rosa Escribano també ha fet la millor marca mundial en pentatló de pista coberta. L’atleta ha millorat en 139 punts el rècord que ella mateixa tenia des de feia dos anys. En aquestes proves, Escribano ha fet rècord d’Espanya de salt d’alçada amb una marca 1,39 metres i s’ha quedat a 7 centímetres del rècord del món de salt de llargària, 4,51 metres.