El cap de setmana del 15 i 16 de gener ha estat una gran jornada per als amants del tir amb arc de Catalunya. Uns 200 participants de tots els clubs d’arreu de la comunitat s’han citat a l’emblemàtic poliesportiu de l’Estació del Nord de Barcelona per competir en l’Open Internacional Indoor Catalonia i, a més, jugar-se el títol de campió o campiona de Catalunya de Tir en Sala 2021/2022.

El tir amb arc en sala torna després de nou anys

Patricia von Arend, presidenta del Club Arc Montjuïc i una de les organitzadores de l’esdeveniment, creu que a poc a poc han de tornar aquest tipus de competicions, i ha volgut manifestar la necessitat que els Ajuntaments ajudin un esport minoritari com és el tir amb arc i estiguin disposats a deixar als clubs les instal·lacions necessàries per dur a terme competicions d’aquest tipus més habitualment. Somien a poder celebrar un Gran Premi d’Espanya, tot i que de moment el més important és poder assegurar la continuïtat del campionat que se celebra enguany.

Èxit de participació sota la màgia de l’antiga Estació del Nord

Després de nou anys i una pandèmia mundial, les arqueres i els arquers de Catalunya tenien moltes ganes de trobar-se de nou a una gran competició. Així doncs, les participacions per al campionat es van exhaurir en menys de 24 h. Tant és així que Von Arend ens ha explicat que ha quedat “tanta gent fora que fins i tot es podria haver celebrat el campionat en tres dies en comptes de dos”. Les baixes per covid han deixat places lliures, però ni això ha estat suficient perquè tothom qui volia hagi pogut participar.

Diferents modalitats per a dues jornades de competició

El Campionat de Catalunya de Tir amb Arc en Sala 2021/2022 ha acollit sis modalitats diferents: arcs instintius, arc recte, nu, estàndard, recorbat i compost. Les tres primeres han tingut lloc en la jornada del dissabte, mentre que les dues últimes s’han celebrat diumenge. Totes compten amb eliminatòria final, que és el més emocionant d’un esport tan individual com el tir amb arc, tal com afirma la presidenta del Club Arc Montjuïc.