Cartell Campionat Catalunya Màster Natació

La piscina de la Unió Esportiva d’Horta acollirà, el 12 i 13 de gener, la primera edició del Campionat de Catalunya de natació d’hivern en categoria màster. Més de 600 nedadors de 59 clubs diferents prendran part en una prova que per primera vegada es disputarà durant els mesos d’hivern.

El primer de l’hivern

El Campionat de Catalunya màster s’havia disputat fins ara durant els mesos d’estiu. Fa 30 anys que es fa i des d’aquest 2019 també té el seu homòleg en piscina coberta i durant els mesos d’hivern. L’Horta és el primer club en acollir aquesta competició, en la qual hi haurà més de 600 nedadors. Una xifra que supera, i molt, les aconseguides fins ara en els campionats d’estiu.

L’any 2016, a Sabadell, hi van participar gairebé 400 esportistes, mentre que l’any següent els inscrits en van ser 463. En la darrera edició del Campionat de Catalunya, disputada a la piscina del CE Mediterrani, els nedadors en van ser 504.

@uehorta

43 proves i un possible rècord mundial

Dissabte, 12 de gener a les 10.30 h començarà el Campionat de Catalunya. Una competició que tindrà 43 proves diferents. Hi destaca per la seva singularitat els 800 lliures, que es disputa en categoria masculina, femenina i mixta.

La tarda del dia 12 viurà un dels moments claus dels campionats. El nedador Josep Claret del Club Nagi de Sabadell participarà en els 50 papallona amb la intenció de batre el rècord del món en la categoria de majors de 75 anys.

Josep Claret, nedador màster
@UPV

Amb la disputa del Campionat de Catalunya, la Unió Esportiva d’Horta acull la primera gran competició després de l’ampliació de la zona d’aigües del club situat al carrer de Feliu i Codina.

Clubs de tot Catalunya i també de fora

Nedadors de tot Catalunya participen en el primer campionat màster d’hivern de natació. Els clubs amb més nedadors seran el Terrassa i el Sabadell amb una cinquantena d’esportistes. També hi destaquen clubs com l’Aquàmasters de Granollers, amb 42 nedadors o el Sant Julià Loria d’Andorra.

@nataciocat

Malgrat ser un Campionat de Catalunya, a la piscina de l’Horta també  hi haurà nedadors de clubs de l’estat espanyol. Clubs com l’Alcobendas de Madrid, Los Delfines extremeny o els Màster Múrcia també hi participaran.

Antecedents de màsters a Barcelona

La natació en categoria màsters, que engloba nedadors dels 20 fins als 90 anys, ha tingut altres cites a la ciutat de Barcelona. Les més destacades van ser el Campionat d’Espanya disputat l’any 2018 al Club Natació Barcelona o el Campionat de Catalunya d’hivern 2012 al CN Sant Andreu.