La plataforma Més que una Moció va lliurar el 17 de setembre les més de 20.000 signatures recollides per poder engegar el vot de censura a la Junta Directiva de Josep Maria Bartomeu. Després de vuit dies, el dimarts, 29 de setembre, es va constituïr la Mesa del Vot de Censura. La Mesa va començar el procés de validació de butlletes i el dimecres 7 d’octubre se’n van validar 18.090, per tant, ja són més de les 16.521 necessàries per posar en marxa la moció de censura contra la Junta Directiva del FC Barcelona dirigida per Josep Maria Bartomeu. Aquest és el calendari del procés a partir d’ara.

Calendari del vot de censura

  • Validació de les paperetes: del 29 de setembre al 9 d’octubre.

El període, com a molt tard, ha de finalitzar el divendres 9 d’octubre. Setà aleshores quan la Mesa requerirà a la Junta Directiva la convocatòria de la moció de censura.

  • Referèndum i vot de censura: entre el 23 d’octubre i el 3 de novembre.

La votació no pot ser abans de 10 dies -23 d’octubre- ni després de 20 dies -3 de novembre- del requeriment de la Mesa. El referèndum s’hauria de fer en cap de setmana per facilitar el vot als socis blaugrana. Per tant, s’especula que serà entre el 24 i el 25 d’octubre i el 31 d’octubre i l’1 de novembre. El primer dels dos caps de setmana ja està força ocupat amb l’Assemblea de Compromissaris el dissabte 24 i el clàssic entre Barça i Madrid el 25. Per tant, el segon cap de setmana té moltes més opcions de ser l’escollit per a la votació. A més a més, també es parla de fer-la en dos dies per poder esponjar el màxim la votació per la situació actual de la covid-19.

  • La pandèmia i la situació d’excepcionalitat

Un altre interrogant que hi ha sobre la taula és com es podrà fer el vot de censura. Ara per ara estan prohibides a causa de la pandèmia de la Covid-19 les reunions tan públiques com privades de més de 6 persones. La Mesa de la moció s’ha posat en contacte amb la Secretaria General de l’Esport, que alhora està fent consultes al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per saber com i de quina manera es pot celebrar la votació. Serà el Procicat (Pla de Protecció Civil de Catalunya), qui acabi decidint com es durà a terme la moció.

  • Possible dimissió de Bartomeu

Un altre escenari possible, que s’obre un cop els impulsors de la moció de censurar han aconsguit les signatures necessàries per tirar endavant el vot, és la dimissió del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. El màxim mandatari blaugrana podria prendre la decissió de dimitir o la Junta Directiva podria forçar-lo a fer-ho. Si es donés aquesta situació una junta gestora es faria càrrec del club i seria l’encarregada de convocar eleccions en un termini màxim de 3 mesos.

Per tant, ara mateix hi ha diversos interrogants a sobre la taula per saber quin dia i com se celebrarà la moció de censura contra la Junta Directiva del FC Barcelona dirigida per Josep Maria Bartomeu, si finalment n’hi ha.