Les Barcelona Búfals han guanyat el primer partit de la Sèrie B de la Lliga Nacional, i que també compta per a la Lliga Catalana, contra les Badalona Dracs Girls per 34 a 6. L’equip dirigit per Carla Susagna suma el primer triomf en un partit sense complicacions. L’objectiu d’aquesta temporada és intentar classificar-se per a les semifinals.

Les del Poblenou sentencien en el primer temps

Les del Poblenou han estat les encarregades d’estrenar el marcador. Passada de Lara Alabert cap a Sara Martínez, que se’n va de totes per anotar el primer touchdown del partit. Pocs minuts després, les Dracs Girls han empatat amb un touchdown de la francesa, Linda Kellac. Però les barcelonines han reaccionat i un altre cop ha anotat Sara Martínez després d’una recepció a passada de Lara Alabert. Amb la transformació de la jugada de dos punts, deixava el marcador 14 a 6 al final del primer quart.

Al segon quart, la distància encara s’ha fet més evident i les Búfals han aconseguit encarrilar el partit. Tercera passada de touchdown de Lara Alabert. Aquest cop la receptora ha estat Maitane Castresana. I, finalment, han acabat transformant la jugada de dos punts més que les ha portat a la mitja part amb un marcador de 22 a 6. Per la seva banda, les Dracs no han aconseguit sumar cap punt.

Gran defensa de les Búfals, que només han encaixat sis punts en tot el partit

En el tercer període cap dels dos conjunts ha aconseguit sumar punts i això ha fet que el marcador s’hagi mantingut igual fins a l’últim quart. Els últims 15 minuts, la dinàmica del partit ha estat similar al tercer quart, però les barcelonines han anotat de nou gràcies a una gran carrera de Maitane Castresana, que aconseguia així el seu segon touchdown del partit i que les ha permès distanciar-se encara més. Elena Velasco ha tancat el marcador amb una bona recepció. Cal destacar la gran defensa de les barcelonines, que només han encaixat un touchdown. El proper partit les Barcelona Búfals tornaran a jugar a casa, aquest cop contra els València Firebats.

Com funciona la lliga?

Aquest cap de setmana s’ha jugat la primera jornada de la Sèrie B de la Lliga Nacional. La competició constarà de cinc jornades. Els equips s’enfrontaran una vegada als rivals del seu grup i hi haurà dues jornades d’intergrups. Una vegada acabada la lliga regular es crearà una classificació conjunta dels dos grups i els quatre primers passaran a les semifinals, on jugarà el primer contra el quart i el segon contra el tercer. Un total de vuit equips lluitaran per alçar el títol de lliga i estaran dividits en dos grups de quatre equips. Les barcelonines jugaran al grup Llevant, juntament amb el València Firebats, el Barberà Rookies i les Badalona Dracs Girls.

Les semifinals estan programades per al cap de setmana del 26 i 27 de març i la gran final per al 9 o 10 d’abril.