El CN Poble Nou s’ha emportat el derbi de rugbi de la Divisió d’Honor B contra el BUC en un matx que ha dominat des del principi i s’ha imposat per 19 a 40. Les errades defensives a la primera meitat han condemnat els de la Foixarda.

Derbi d’urgències

Derbi d’urgències el que han disputat el BUC i el Poble Nou. Tots dos conjunts només havien guanyat un partit de lliga. El BUC era desè amb sis punts, un més que el Poblenou que estava un lloc per sota a la classificació, onzè. El triomf permet els de Sant Martí superar-los en la classificació i se situen desens. L’única victòria del BUC a la lliga havia estat al camp del Sant Cugat, 29 a 31, en la jornada anterior. Per la seva banda, el Poble Nou va aconseguir guanyar al camp del Tatami, rival directe pel descens, per 33 a 47, en la vuitena jornada.

Errades defensives del BUC

La primera meitat ha començat amb un assaig molt ràpid del Poblenou en el primer minut de Kevin Rodríguez. Poc després, Joaquín Attanasio ha aconseguit el segon assaig dels visitants. Al minut 15, el Poble Nou ja guanyava per 0 a 15. El BUC ha reaccionat amb un assaig de Vargas, insuficient perquè el conjunt visitant ha tornat a ampliar diferències mitjançant Luciano Colantuano després d’una errada defensiva del Barcelona Universitari Club. Al descans, s’ha arribat amb el resultat de 7 a 25.

El Poble Nou sentencia a la segona

Només començar la segona meitat, Jason Thong ha retallat diferències, però el Poblenou ha tornat a avançar-se mitjançant, de nou, Luciano Colantuano. El 14 a 30 al minut 59 posava de manifest la seriositat del joc dels visitants. Els de la Foixarda, mitjançant una carrera espectacular de Santi Silva, han volgut posar-hi emoció. Tot i això, el Poblenou ha tancat el matx amb un assaig final de David Bentley. Al final, 19 a 40 favorable per als visitants.

Valoració dels protagonistes del partit

El jugador del BUC, Bernat Busquets, ha dit que han sortit molt malament al camp. Per la seva banda, Luciano Colantuono, amb dos assaig, ha estat el jugador més destacat del Poblenou. I estava eufòric per la victòria tan important amb un rival directe.

Els Gòtics guanyen al camp de l’Hospitalet

En el mateix grup de la divisió d’honor B, el grup B, també trobem l’altre equip barceloní, els Gòtics, que han guanyat al camp de l’Hospitalet per 14 a 28. Els Gòtics són quarts superant, precísament, el seu rival d’avui. Els barcelonins han guanyat els dos derbis contra el BUC per 26 a 20 i contra el Poblenou per un ajustat 18 a 17.