btv esports en femeni

La temporada 2018/19 serà recordada per l’auge de l’esport femení, especialment en el món del futbol. Estadis com el Wanda Metropolitano, el Nou San Mamés o l’RCDE Stadium plens a vessar, el Barça disputant per primer cop a la història una final de la Lliga de Campions, i el Mundial de França obrint telenotícies, portades de diaris i estant al focus mediàtic durant la seva disputa. A banda del futbol, però, milers d’esportistes han generat notícies en els seus respectius camps.

‘btv esports en femení’

Al programa ‘btv esports’, que s’emet dissabtes i diumenges a partir de els 20.25 h a betevé, es tracten tots els aspectes i notícies de l’esport, sigui femení o masculí. Però sent conscients que hi ha molt de camí a recórrer per aconseguir la plena igualtat d’oportunitats i per potenciar i donar més visibilitat a les dones en aquest món, vam crear una secció específica dins del programa que s’anomena ‘btv esports en femení’. Conduït per la Laia Pujolassos, el que fem en aquesta secció és donar una imatge real de les dones i l’esport, fugint de prejudicis i estereotips. També entrevistem i parlem amb esportistes de diferents àmbits que ens expliquen la seva experiència, una manera de conèixer possibles referents per a les noies que volen començar a practicar algun esport.
Recuperem i recordem dones que han trencat les barreres en el passat, repassant la seva trajectòria, amb entrevistes si és possible. Es fa servir sempre un llenguatge adequat i fugint dels tòpics de l’esport masculí. A més, també es repassen notícies i qüestions d’actualitat que s’han tractat de manera masclista o amb tòpics i prejudicis als mitjans, i d’altres que sí que s’han tractat de forma no sexista.

Premi Dona i Esport

La secció, a més a més, va ser finalista al 12è Premi Dona i Esportque atorga l’Ajuntament de Barcelona en la categoria de mitjans de comunicació.

Totes les seccions senceres

Si vols recuperar algun dels temes que hem tractat aquí en tens la llista completa:

 1. Entrevista amb la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, i hem recordat Margot Moles, una superatleta, medallista olímpica, que va viure els millors moments durant els anys 30.
 2. Magda Amo, esquiadora i atleta barcelonina que ha competit al màxim nivell en categories paralímpiques de salt de llargada i sobretot d’esquí alpí, i que té una discapacitat visual a causa de la malaltia de Stargardt, una afectació degenerativa macular.
 3. Esport i maternitat, una relació sovint complicada, però necessària.
 4. Rosa Torras, primera catalana que va participar en uns Jocs Olímpics.
 5. Trenquem els prejudicis sobre les dones àrbitres.
 6. La nedadora Mari Pau Corominas va ser la primera esportista espanyola a arribar a una final olímpica.
 7. El Lima Horta, un equip pioner de bàsquet femení de Barcelona, que ha fet 30 anys.
 8. Especial 8-M, les reivindicacions del món de l’esport el Dia Internacional de les Dones.
 9. Practicar esports mixtos a Barcelona, cada cop més fàcil.
 10. Esportistes de pel·lícula, com són tractades al cinema?
 11. L’origen del FC Barcelona femení 
 12. L’esport en les dones grans a Barcelona
 13. Secció final: les esportistes protagonistes d’aquesta temporada
 14. Programa especial Nadal i cap d’any
 15. Programa especial final de temporada amb tots els col·laboradors