El 2 de febrer el Palau Sant Jordi acollirà la 43a edició del Trial Indoor Solo Moto de Barcelona. I un any més, els pilots catalans Toni Bou i Adam Raga tornen a ser els grans favorits per pujar a dalt de tot del podi.

Raga i Bou, les grans estrelles del Trial Indoor

En la presentació del Trial Indoor hi han participat els pilots Adam Raga i Toni Bou. El pilot d’Ulldecona és el campió de l’edició passada del Trial de Barcelona i és l’actual sotscampió del món de X-trial. Per la seva banda, Toni Bou és l’actual campió del món de TrialGP i X-trial. El de Piera reconeix que té moltes ganes “d’aconseguir un títol que després de 10 victòries consecutives no vaig poder mantenir l’any passat davant un Raga que va estar fantàstic”.

Els altres pilots

A més de Raga i Bou, el Trial Indoor tindrà grans figures d’aquesta modalitat esportiva. Es tracta dels altres tres pilots fixos que fan totes les proves del Mundial X-Trial 2020. El basc Jaime Busto, de l’equip Vertigo; el francès Benoît Bincaz, de Beta, i el gallec Gabriel Marcelli, de Montesa. Amb ells també hi seran els pilots no fixos: el garrotxí Miquel Gelabert, de Vertigo; el gironí Jeroni Fajardo, de Sherco, i el gallec Jorge Casales, de l’equip GasGas.

Set dels vuit pilots que participaran al Trial Indoor Barcelona

El format de competició, amb condicionants

En el Trial Indoor del Sant Jordi hi haurà els vuit millors pilots del campionat actual. Tots ells s’enfrontaran en una primera volta en la qual hauran de superar una zona més que en l’edició del 2019: n’hi haurà sis. En aquesta primera part es definiran els sis pilots que passen a les semifinals, però amb el condicionant que els dos millors del moment, Bou i Raga, no es trobin en aquesta ronda i s’enfrontin en una hipotètica gran final.

La gran novetat d’aquesta edició del 2020 és que el tercer lloc del torneig se’l disputaran dos pilots en un “cara a cara” en una única zona. Una decisió que ha estat criticada per pilots com Adam Raga i Toni Bou.

Com va la classificació de l’X-Trial

La prova del Palau Sant Jordi serà la quarta puntuable per al Campionat del Món de X-Trial 2020. De moment, se n’han disputat tres proves: Reunion Island, Rennes i Budapest. I com era d’esperar Toni Bou i Adam Raga, encapçalen la classificació.

  • 1 – Toni Bou: 60 punts
  • 2 – Adam Raga: 45 punts
  • 3 – Jaime Busto: 22 punts
  • 4 – Jeroni Fajardo: 21 punts
  • 5 – Miquel Gelabert: 20 punts
  • 6 – Gabriel Marcelli: 18 punts
  • 7 – Jorge Casales: 12 punts
  • 8 – Benoît Bincaz: 7 punts
Toni Bou i Adam Raga amb el Palau Sant Jordi per Tiral Indoor