El BMX tracta de jugar amb la bicicleta i gaudir fins al final. Aquesta era la premisa per a tots els “riders” convocats al Velòdrom d’Horta i que sens dubte han seguit al peu de la lletra. Els nervis típics abans de sortir, però l’adrenalina al màxim un cop les rodes han començat a girar.

BMX per a totes les edats, al circuit adjacent del Velòdrom d’Horta

I és que els aficionats al BMX tenien moltes ganes de tornar a pista. El torneig de la Mercè ha fet possible reunir ciclistes de diversos punts de la geografia espanyola, des dels cinc anys fins als 50, i innovar amb noves categories, com la “cruiser” femenina, o dit d’una altra manera, dones aficionades a la bicicleta que a la vegada són mares de corredors participants.

El primer esdeveniment postconfinament en tot Espanya

És la primera cursa d’aquesta modalitat sobre les dues rodes que se celebra postconfinament a l’estat espanyol, i és prova puntuable per al Campionat d’Espanya i de Catalunya. El ritme de les carreres ha estat frenètic des de l’inici i aquells participants que han marcat millor temps realitzant tres voltes al circuit, són els que han aconseguit passar a les rondes finals.

La tornada a la competició ha estat un èxit d’assistència, tot i que els més menuts només podien anar acompanyats d’un progenitor. Un torneig en què hi ha hagut moments també per a l’entreteniment, com els trucs d’exhibició dels corredors professionals, premiats amb els aplaudiments dels assistents.