El club barceloní XL-BMX ha organitzat una prova del campionat de tardor de França al Velòdrom d’Horta. El país de l’altre costat dels Pirineus és una de les potències d’aquesta modalitat de ciclisme; de fet, és el segon amb més llicències federatives, només darrere dels Estats Units.

En total, 170 “riders” d’entre 5 i 50 anys han participat en aquesta prova, que també ha servit per fer caliu i donar a conèixer el club i l’esport a la nostra ciutat. La xifra hauria pogut ser més alta. Alguns francesos han decidit no venir per por de les mobilitzacions i de possibles talls de l’autopista.

Gabriel Avellaneda ja és una realitat

Entre els “riders” que s’han citat al Velòdrom d’Horta hi havia Gabriel Avellaneda, que, tot i la seva joventut, s’ha convertit en un dels millors corredors. L’any passat va aconseguir classificar-se per a la final del Mundial de la seva categoria, disputat a Bèlgica. El “rider” del club XL-BMX va aconseguir-hi una meritòria vuitena posició. Enguany és la seva primera temporada com a júnior, però l’objectiu torna a ser arribar a la final del Mundial, que aquest cop es disputa a Houston.

Gabriel Avellaneda