BCN Sports Film
Premi Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula: Shakhmaty / Chess

L’onzena edició del BCN Sports Film ha arribat a la fi després d’una setmana plena d’esport i cinema. Aquest any, les projeccions s’han fet en quatre espais diferents: el Museu Olímpic i de l’Esport JA Samaranch, el Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Colet, el Centre Cívic el Sortidor i els Cinemes Girona. El regidor d’Esports, David Escudé, ha assistit a l’acte de cloenda celebrat al Museu Olímpic i de l’Esport.

L’edició d’aquest 2021 ha tingut una novetat respecte les anteriors: el premi Stay Home. Es tracta d’un guardó destinat a produccions vinculades a l’esport i a la situació de la covid-19. A més, a causa de la situació de la pandèmia s’ha celebrat tant de manera presencial com virtual. El BCN Sports Film té un objectiu molt marcat: apropar el món audiovisual amb temàtica esportiva i els seus valors al gran públic. Però no només això, també vol oferir als mitjans de comunicació, directors de cinema i productores un apropament amb els professionals del sector.

Els premiats de l’11a edició

Els films premiats han estat seleccionats per unanimitat pels membres del jurat integrat per Thea Marti, Mayuko Fujiki, Dolors Aixalà, Ramon Alaró i Santiago Siquier. D’aquesta manera s’han repartit els nou guardons diferents.

Premi Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula

  • Shakhmaty: Un inesperat joc d’escacs d’argila.

Premi Especial del Jurat

  • Balón F.C.: Nenes i nens de Centreamèrica que viuen i treballen al carrer per poder subsistir decideixen crear el millor equip de futbol del món i, d’aquesta manera, poder enfrontar-se al seu pitjor enemic: el treball infantil i la pobresa. Disputen el partit de les seves vides. Última jugada.

Premi a la millor producció catalana

  • Inside Me: Un curt documental que narra la veritable lluita de la surfista de neu espanyola María Hidalgo durant el seu procés de rehabilitació física i mental després de patir tres importants lesions de genoll.

Premi a la millor pel·lícula d’esports d’aventura – Álvaro Bultó

  • The Thrive: Al curtmetratge The Thrive, en Nico Prien, un professional alemany del surf de vela, explica el seu camí cap a l’èxit i destaca la importància de la passió com la part més important per arribar a l’èxit i a la satisfacció. El curtmetratge The Thrive representa aquesta passió i ens mostra què és el que ens fa prosperar.
The Thrive

Premi a la millor pel·lícula de ficció

  • 40 Tableros: Aïllat per la Segona Guerra Mundial, un jugador d’escacs s’enfronta a cegues a quaranta rivals per batre un rècord mundial.

Premi al millor documental

  • Dima’s Game: En Dima i l’Osama van ser atletes a Síria i van arribar al Canadà com a refugiats discapacitats el 2017. L’amor que sentien l’un per l’altre i cap a la seva família, el seu compromís amb l’esport i la seva passió per portar l’esport paralímpic a les persones discapacitades els va ajudar a superar els nombrosos reptes de la vida.

Premi a la millor pel·lícula d’animació

  • Le dernier jour d’automne: Els animals del bosc recullen en secret peces de bicicleta abandonades amb la intenció de construir vehicles que s’adaptin a la seva mida. Es preparen per a una gran cursa. La cursa de l’últim dia de la tardor.

Premi Esport com a eina de cooperació

  • El nadador: Un noi se submergeix al mar sense mirar enrere. Cada respiració és un record; cada cop, una mica més d’esperança.
El nadador / The swimmer

Premi Stay-Home

  • A Ski movie, de Philipp Klei