El Barça ha perdut contra el Celta per 1 a 2 i ha enterrat qualsevol opció que tenia per fer-se amb la Lliga. Els blaugrana, tot i avançar-se, han vist com els gallecs els remuntaven el partit. El tram final de campionat dels blaugrana és molt pobre, ja que només han sumat cinc dels últims 15 punts possibles.

El Barça ha merescut més a la primera meitat

El Barça ha començat tenint la possessió i el domini del partit. Dembelé ha estat actiu per banda dreta, un dels destacats juntament amb Messi en els minuts inicials del matx i, de fet, el francès ha tingut una de les primeres aproximacions a porteria, però hi ha arribat massa forçat. El primer gol ha nascut de les botes de Sergio Busquets, en plena forma les darreres jornades, que ha fet una centrada mil·limètrica cap a Leo Messi, que, amb un cop de cap orientat, ha batut la porteria d’Iván Villar.

Al minut 38, ha arribat el gol de l’empat del Celta. Santi Mina ha enviat una canonada des de fora l’àrea i Ter Stegen no ha pogut bloquejar la pilota, per manca clara de visió. El Celta ha igualat el partit, un resultat enganyós per al que s’ha vist sobre el terreny de joc, un domini molt més clar del Barça i moltes més ocasions per al conjunt del Koeman. L’equip d’Eduardo Coudet, amb l’única ocasió que ha tingut, ha fet el gol.

Santi Mina condemna el Barça

El conjunt blaugrana ha seguit la mateixa tònica a la segona part. Araújo ha estat a punt de tornar a avançar el Barça amb una rematada de cap, que no ha trobat porteria. Els blaugrana han disposat de diverses ocasions. Dembélé i Messi han estat a prop del gol, però els ha faltat l’efectivitat que tantes vegades ha reclamat el tècnic, Ronald Koeman, al llarg de la temporada. A més, el Celta, en algun contraatac esporàdic, ha posat l’ai al cor a més d’un culer. La situació s’ha complicat per al Barça en el minut 83 quan Lenglet ha estat expulsat per doble targeta groga. Amb els blaugrana empesos a l’atac, Solari ha estat a punt de fer el segon dels gallecs. El partit s’ha obert i en la jugada següent Braithwaite ha xutat vorejant el pal. I en el minut 89 ha estat el Celta qui ha marcat. Centrada xut de Solari que s’ha estavellat al pal i el rebot l’ha aprofitat Santi Mina per fer l’1 a 2. Messi ha tingut l’empat en l’última jugada del partit, però el xut ha marxat fora.