L’any 2014 i 2015, la ciutat de Barcelona va ser l’escenari de la final a sis de la Champions League de waterpolo, la màxima competició continental per equips d’aquest esport. Aprofitant la final a vuit que es jugarà a Hannover, l’Atlètic-Barceloneta ha anunciat que vol tornar a acollir una fase final els pròxims anys. Falta, però, l’acord amb l’Ajuntament de Barcelona.

Un format semblant al de l’handbol

La fase final de la Champions League de waterpolo ha tingut diverses seus durant els últims anys. L’any passat, la ciutat italiana de Gènova va ser-ne l’organitzadora. Aquest any serà Hannover, a Alemanya, i el vinent tornarà a ser la capital genovesa.

La LEN, entitat encarregada de la Copa d’Europa de waterpolo, però, vol canviar l’elecció de les seus i fer-ho amb un estil similar al de l’Eurolliga d’handbol, en el qual una ciutat acull la competició durant quatre o cinc anys.

L’Atlètic-Barceloneta aposta per ser-ne la seu

Amb el canvi de model, l’Atlètic-Barceloneta ha vist la possibilitat de ser l’organitzador d’aquesta fase final durant els pròxims anys (podria ser des del 2020 fins al 2025). L’únic obstacle que té el club és el vistiplau de l’Ajuntament. El fet que encara no estigui decidit qui governarà la ciutat ha fet que no es pugui arribar a un acord entre el consistori i el club mariner.

Malgrat tot, el president, Julián García, es mostra optimista ja que partits com Barcelona en Comú, el PSC i Junts per Catalunya van mostrar durant la campanya l’interès que Barcelona pugui acollir una gran competició europea com la final a vuit.

A més, el fet que l’any 2021 sigui el del centenari de la Federació Catalana de Natació fa que les possibilitat d’èxit augmentin.