El responsable de Comunicació de la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona (FONB), Carlos Clastre, ha assegurat que l’organització de la Barcelona World Race 2022-23 va per bon camí. Aquesta podria ser la quarta edició de la regata després que s’hagués de anul·lar l’edició prevista per al 2019.

Sense edició 2019 per motius institucionals

La Barcelona World Race 2019 no va acabar veient la llum. El motiu va ser el retard del Govern en l’organització de la comissió de l’esdeveniment. Des de llavors, la FNOB treballa conjuntament amb la IMOCA (International Monohull Open Class Association) per poder garantir la celebració de l’edició 2022-23. La IMOCA és la federació encarregada de regular les regates de vela.

Gran pas endavant per a l’edició 2022-23

Segons explica Carlos Clastre, la FNOB i la IMOCA han aconseguit que el Govern aprovi una exempció fiscal per als patrocinadors de la regata. Això permetrà que la prova tingui més facilitat de finançament, ja que els patrocinadors tindran menys impediments per formar part de l’esdeveniment. Tot i així, el responsable de Comunicació de la FNOB assegura que “queda molta feina per fer per buscar patrocini i suport institucional per posar aquesta regata en marxa”.